Idei de mic dejun sănătos cu miere

Idei de mic dejun sănătos cu miere

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar consumul de alimente bogate în fibre, încă de la primele ore ale diminețiii, îți va asigura un început excelent al zilei și îți va oferi acea doză de energie de care ai nevoie, pe tot parcursul zilei, astfel încât să rămâi concentrat și să ai o stare de spirit excelentă. În plus, micul dejun nu doar că îți oferă energia necesară pentru a începe ziua cu succes, dar are și numeroase beneficii asupra organismului, printre care amintim stimularea și accelerarea metabolismului, creșterea aportului de nutrienți, îmbunătățirea capacității de concentrare și menținerea unei greutăți corporale optime.

Ți-am pregătit, mai jos, câteva combinații de rețete absolut delicioase, din care nu lipsesc mierea, ovăzul, cerealele integrale, fructele, nucile și nici semințele. Încearcă-le și tu și bucură-te de un mic dejun sănătos și gustos, în fiecare zi.

Rețete de mic dejun sănătos cu miere

Dacă ești în pană de idei atunci când vine vorba despre pregătirea unui mic dejun sănătos, dar gustos și sațios, iată câteva idei pe care le poți pune în practică în mai puțin de 30 de minute.

Granola cu ovăz, fructe și miere

1. Granola cu ovăz, fructe și miere

Beneficiile pe care ovăzul, mierea și fructele le au pentru sănătate sunt multiple și, în această combinație, se transformă în adevărate super-alimente, de care te poți bucura la micul dejun. În plus, reprezintă o încântare pentru papilele gustative.

Ingrediente pentru granola cu ovăz, fructe și miere

  • 2 cești de fulgi de ovăz
  • 2 prune
  • 2 lingurițe de miere
  • o lingură de stafide
  • o lingură de merișoare
  • 1 ceașcă de suc de mere
  • 1 lingură de semințe de chia

Mod de preparare granola cu ovăz, fructe și miere

  1. Amestecă fulgii de ovăz cu jumătate din ceașca de suc de mere, iar compoziția astfel obținută toarn-o într-o tavă în care ai pus hârtie de copt și, mai apoi, introdu tava în cuptor pentru 20 de minute, până capătă un aspect ușor rumenit.
  2. Lasă compoziția la răcit, apoi fărâmițeaz-o în bucățele mici.
  3. Separat, într-o oală cu puțină apă, pune la fiert prunele tăiate felii, merișoarele, stafidele și sucul de mere rămas.
  4. Atunci cand prunele încep să fiarbă, amestecă continuu timp de 10 minute, până când compoziția se transformă într-un gem de fructe.
  5. După ce amestecul s-a răcit suficient, adaugă și semintele de chia.
  6. Gemul de fructe obținut toarnă-l într-un bol, iar deasupra lui adaugă fulgii crocanți de ovăz, semințe de chia, câteva felii de prune și mierea.
  7. Și, nu orice miere, ci Melinis de trandafiri, care nu doar că îi va oferi desertului o savoare cu totul și cu totul aparte, dar și un aspect plăcut.

 

Clătite pufoase din făină integrală cu miere și banane

2. Clătite pufoase din făină integrală cu miere și banane

O porție de pancakes se poate transforma rapid într-un mic dejun sănătos și bogat în fibre. Iată cât de simplu le poți prepara.

Ingrediente pentru clătite pufoase din făină integrală cu miere și banane

  • 100 g de fulgi de ovăz
  • 150 ml de lapte vegetal
  • 2 linguri de miere
  • 1 banană
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • miezul de la ½ baton de vanilie
  • 2 linguri de ulei de cocos

Mod de preparare clătite pufoase din făină integrală cu miere și banane

  1. Bate două ouă, adaugă laptele și, treptat, încorporează făina integrală, după care adaugă o linguriță de ulei de cocos, apoi amestecă bine, până obții un aluat omogen.
  2. Încinge tigaia, unge-o cu ulei de cocos și prepară clătitele pe fiecare parte.
  3. Adaugă bananele și miere și bucură-te de cele mai gustoase clătite pe care le-ai mâncat vreodată.

 

Terci de ovăz cu ricotta, fructe și miere

3. Terci de ovăz cu ricotta, fructe și miere

Dacă nu ai încercat încă celebrul terci de ovăz, este musai să o faci. Este atât de gustos, sățios și ofertant ca modalitate de topping-uri, încât se poate transforma în micul tău dejun de zi cu zi.

Ingrediente terci de ovăz cu ricotta, fructe și miere

  • 50 grame fulgi de ovăz
  • 150 ml. apă
  • 100 ml. lapte
  • ½ linguriță scorțișoară
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 vârf de sare
  • Miere
  • 2 linguri ricotta
  • Fructe

Mod de preparare terci de ovăz cu ricotta, fructe și miere

  1. Adaugă ingredientele de mai sus într-o oală mică, amestecă și lasă să fiarbă la foc mic, timp de 3-4 minute, până când fulgii de ovăz au absorbit lichidul.
  2. Amestecă terciul cu o lingură, astfel încât să nu se lipească de oală.
  3. După ce fulgii de ovăz au absorbit lichidul, transferă terciul într-un bol și adaugă Melinisul preferat.

Indiferent de preferințele sau nevoile noastre alimentare, este important ca tot ceea ce consumăm să fie pe gustul nostru, să ne aducă nutrienții de care avem nevoie și să se potrivească stilului nostru de viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență pe situl nostru web. Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim sau să le dezactivezi în setări.