Ce este mierea-cremă și în ce produse Melinis o poți descoperi?

Te surprindem cu o mulțime de arome și texturi, ideale pentru mese învăluite în savoarea celor mai proaspete ingrediente. Dacă îți dorești să le oferi celor dragi un deliciu așa cum doar în familie poate fi servit, îți recomandăm sortimentele Melinis pe bază de miere-cremă.

Află alături de noi ce este mierea-cremă, alături de alte informații esentiale pentru tine, astfel încât să realizezi alegeri inspirate din oferta noastră, bazate pe o informare corectă:

Ce este și cum se obține mierea-cremă?

Mierea poliflora cristalizează, în mod normal, destul de repede, într-o textură cu cristale mari, ajungând să fie destul de dificil de consumat, transformându-se într-un un handicap nemeritat pentru acest tip de miere foarte valoros din punct de vedere nutrițional.

O modalitate ingenioasă de soluționare este transformarea controlată în miere cremă, prin cristalizare foarte fină, obținând  o textură cremoasă, tartinabilă, care este stabilă în timp. Totodata, există un risc mult mai redus de a scurge atunci când este întinsă pe pâine, așa cum se poate întâmpla în cazul mierii cu textură normală, mult mai lichidă.  

Atunci când mierea poliflora se îmbină cu fructele crude sau cu petalele de trandafir, în produse cremă, obținute într-un proces lent de preparare, fără uscare sau fierbere, la o temperatura optimă de 35°C, întreaga experiență senzorială capătă noi sensuri pentru toți cei adunați la masă.

Bucură-te de textura fină a produselor Melinis cu miere-cremă, ingredient ce are la bază materii prime de cea mai bună calitate. Mierea-cremă este obținută în urma unui proces de cristalizare controlată a mierii, cu scopul de a obține o textură mult mai cremoasă a acesteia.

Ce beneficii oferă mierea-cremă?

Procesul de obținere a acesteia are ca scop obținerea unei texturi cremoase, ce poate fi mult mai stabila, atunci când este întinsă pe pâinea proaspătă. Astfel, există un risc mult mai redus de a scurge, așa cum se poate întâmplă în cazul mierii cu textură normală, mult mai lichidă.  

Este important de precizat faptul că acest produs își păstrează neschimbate proprietățile, chiar și în urma procesului de cremizare. Așadar, discutăm despre o textură inedită a mierii, aliment utilizat încă din cele mai vechi timpuri pentru numeroasele sale beneficii:

Are efect antiinflamator, consumul acesteia fiind recomandat pentru a diminua simptomele ușoare ale alergiilor sezoniere. Datorită cantității moderate de polen din compoziția mierii, organismul se va obișnui gradual cu acțiunea sa, rezultând astfel un răspuns alergic redus.

Tratează rănile și arsurile. Mierea are efect cicatrizant, fiind un ingredient natural cu eficiență dovedită în cazul rănilor și arsurilor de la nivel cutanat. Se aplică direct pe leziunile respective, garantând o viteză de vindecare foarte bună, fără usturimi sau dureri resimțite la aplicare.

Poate fi utilă pentru insomnii. Mierea este recomandată și persoanelor care se confruntă cu probleme legate de somn. Consumul acesteia declanșează eliberarea de serotonină în organism, neurotransmițător transformat ulterior în melatonină. De asemenea, triptofanul din compoziția mierii ajută la reglarea somnului.

Reglează nivelul colesterolului. Consumul zilnic al unei singure lingurițe de miere poate contribui la scăderea nivelului de colesterol. Cote ridicate ale acestuia pot declanșa în organism afecțiuni extrem de grave. 

Combate durerile localizate în gât. Consumul de miere este un binecunoscut remediu antitusiv, acest aliment acționând ca un lubrifiant la nivelu pielii afectate de inflamații.

Produse Melinis pe bază de miere-cremă

Dacă îți dorești să ii surprinzi pe toți cei dragi cu textura unică a acestui ingredient, iată recomandările noastre din oferta Melinis.ro:

Considerată un vitaminizant și energizant 100% natural, mierea polifloră sub formă de cremă prezintă avantajul unei tartinări mult mai ușoare, astfel că este ideală pentru micul dejun, dacă este servită cu pâine prăjită ori cu un croissant cu unt.

Așadar, pregătește-ți papilele gustative pentru o combinație unică de texturi și arome, ce transformă orice moment petrecut la masă într-o experiență senzorială pe care nu o vei uita prea curând.

Adaugă acum în coșul de cumpărături sortimentele Melinis cu miere-cremă preferate și revino cu încredere pe blog, pentru alte articole la fel de interesante. Te așteptăm cu informații utile procesului de alegere, astfel încât să primești acasă produse adaptate preferințelor tale!

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered