Ce înseamnă un produs BIO și ce sortimente Melinis au acest statut?

“ECO” este un concept auzit adesea la cei care adoptă un stil de viață cât mai sănătos, prin integrarea în dietă a unor produse din această categorie. Deoarece se poate crea o ușoară confuzie în jurul acestei denumiri, ne-am propus ca astăzi să aflăm împreună ce presupune acest statut.

Avem și noi sortimentele noastre ECO în ofertă, pe care le prezentăm puțin mai târziu, în rândurile de mai jos. Așadar, iată cum poate fi etichetat un produs alimentar ca fiind “ECO” și ce beneficii oferă acesta consumatorului.

Ce este un produs ECO?

Un produs catalogat ca fiind “ECO” este obținut în urma unui proces de realizare ce nu implică utilizarea aditivilor, sau alte metode chimice dăunătoare, indiferent de etapa în care se află, pornind de la faza de cultură a ingredientelor, până când ajunge la consumatorul final.

Standardul “ECO” este stabilit de un cadru legislativ clar, cu alte cuvinte, există un regulament la care autoritățile acreditate se raportează, pentru a oferi un astfel de statut unui anumit produs. De aceea, nu orice produs obținut prin procedee naturale poate avea celebra etichetă verde pe ambalaj, în condițiile în care nu a fost supus rigorilor procesului de certificare. Cu alte cuvinte, ECO și BIO sunt cuvinte echivalente, n funcție de țara în care sunt utilizați termenii, iar România a adoptat termenul ECO. 

Care sunt beneficiile produselor ECO?

Dacă vrei să comanzi din oferta Melinis produse ECO, faci o alegere cât se poate de inspirată. Iată care sunt principalele avantaje pe care le oferă acestea:

Produsele ECO sunt prietenoase cu mediul

Procesele prin care acestea sunt obținute nu dăunează naturii. Pentru certificarea unui  sortiment ECO, este necesar ca grija producătorului pentru mediu înconjurător să vizeze: lucrări agricole ce nu afectează solul sau pânza freatică, utilizarea îngrășămintelor naturale, abordarea unor moduri de lucru ce nu grăbesc timpul de producție, cu riscul de a irosi resurse naturale etc.

Descoperă produsele ECO Melinis

Îți dorești să te bucuri de gustul adevărat autentic al unor produse realizate după standardele ECO? Comandă online de pe site următoarele produse:

1.

Melinis ECO de catina 40% vitaminizant

Fructele de cătină, aceste bobițe de sănătate cu un conținut impresionant de nutrienți au întâlnit mierea polifloră, iar rezultatul este un Melinis eco de cătină 40% vitaminizant, extrem de cremos, o adevărată încântare pentru papilele gustative.

2.

Melinis ECO de cătină 60% supervitaminizant

Atunci când mierea, în starea ei cea mai pură, întâlnește cătina, rezultatul nu poate fi decât un miracol al naturii, pe care noi l-am denumit Melinis eco de cătină 60% supervitaminizant.

3.

Melinis ECO de cătină integrală - impuls de energie 

Cătina integrală este aliatul de nădejde al organismului, atunci când vine vorba despre gustări sănătoase și savuroase, în același timp. Fără zahăr, conservanți sau coloranți, doar cu ingrediente 100% naturale, Melinisul ECO de cătină integrală este un adevărat impuls de energie!

ECO sau nu, toate produsele Melinis sunt extrem de gustoase. Deoarece utilizăm doar ingrediente naturale și procese ce nu implică proceduri pe bază de aditivi sau alte substanțe chimice, gustul produselor ECO din oferta noastră este unul cât se poate de savuros.

Acestea aduc în farfurie experiențe senzoriale unice, mult mai apropiate de gusturile copilăriei, perioadă în care toate produsele servite alături de cei dragi erau proaspete și abia culese din grădină sau livadă. Știi bine că nimic nu se compară cu un gust autentic.

Descoperă acum produsele Melinis, ce aduc laolaltă mierea pură de salcâm sau polifloră cu fructe crude și petale de trandafir, într-un proces de preparare lent, fără uscare sau fierbere, la o temperatură optimă de 35°C!

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered