Ce mâncăm pe timp de caniculă - sfaturi și idei de gustări pentru sezonul cald

 

Alimentația trebuie adaptată în fiecare sezon, însă ce te faci atunci când temperaturile cresc considerabil și pofta de mâncare scade? Așa cum bine știm cu toții, în zilele toride de vară corpul are mai multă nevoie ca oricând de o hidratare corespunzătoare, de o alimentație care să ne ofere toată energia de care avem nevoie, dar și toți nutrienții necesari unei bune funcționări a organismului.

 

Dacă respectăm câteva reguli simple, dar de bază, atunci când vine vorba despre alimentele pe care le putem consuma pe timp de caniculă, ne vom simți la fel de energici ca în oricare alt anotimp, astfel că ți-am pregătit, mai jos, o serie de recomandări de care să ții cont, dar și câteva idei de gustări, numai bune pentru zilele caniculare.

Fructe și legume proaspete

Pe timp de caniculă, organismul pierde numeroase substanțe minerale și se deshidratează, iar pentru a evita anumite tulburări metabolice, recomandarea specialiștilor este să consumăm cât mai multe fructe și legume proaspete, cu atât mai mult cu cât, în această perioadă, gama este una foarte variată.

Brânzeturi cu un conținut redus de grăsime

Lactatele reprezintă o altă alternativă de gustare de care ne putem bucura în sezonul cald, însă trebuie să ținem cont de faptul că recomandate sunt acelea cu un conținut redus de grăsime, cât mai light și în combinație cu fructe de sezon, nicidecum cu alte surse de proteină, precum cea animală, tocmai pentru că o astfel de asociere poate îngreuna sistemul digestiv. O idee de gustare de acest fel poate fi un platou cu brânzeturi, fructe și nuci, pe care le poți servi alături de una dintre savorile Melinis.

Supele reci de legume, preferatele tuturor

Supele reci, precum cele de roșii sau cele de legume sunt perfecte în anotimpul cald și vă vor răcori de îndată, oferindu-vă, în același timp, un boost de energie. Le puteți consuma cu grisine sau cu pâine prăjită, pentru a vă oferi acea senzație de sațietate. Sfatul specialiștilor este să evitați ciorbele fierbinți sau cele cu un conținut ridicat de grăsimi, deoarece procesele care au loc în organism pentru digerarea lor pot ridica temperatura corpului. Le puteți înlocui cu celebrele supe gazpacho sau velouté sau cu supele cremă reci. Sunt hrănitoare, pline de fibre, foarte gustoase și, în plus, se prepară extrem de rapid.

Salata, vedeta sezonului cald

Salata este prietena tuturor, este potrivită în orice moment al zilei și poate ține loc cu succes mâncărurilor gătite care se digeră mai greu. Roșiile, ardeiul, castraveții, salata verde, ceapa, ridichiile și brânza proaspătă, toate asezonate cu ulei de măsline și cu un strop de oțet, se transformă într-un adevărat deliciu culinar, nu doar hrănitor, ci și gustos.

Deserturi reci pentru zile tropicale

Ce putem consuma, drept desert, în sezonul cald? Înghețată, bineînțeles! Recomandată este înghețata preparată în casă, din fructe proaspete și lapte și îndulcită cu Melinis de fructe, pentru un plus de savoare, dar și pentru a evita zahărul și îndulcitorii artificiali.

Pâine prăjită cu miere și fructe

Dimineața este momentul în care putem profită de faptul că gradele nu au crescut, încă, în termometre, astfel că ne putem bucura de un mic dejun cu pâine prăjită, cu brânză proaspătă de vaci și miere cu fructe, pentru un boost de energie încă de la primele ore ale zilei.

Încheiem lista de recomandări cu gustări pentru sezonul cald, însă nu înainte de a te invita să descoperi savorile Melinis, disponibile într-o gamă variată pe site-ul nostru, pentru toate acele momente în care vrei să te bucuri de un dulce sănătos, gustos și hrănitor!

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered