Cele mai bogate surse vegetale de proteine
Proteinele sunt foarte importante în alimentația de zi cu zi, pentru că sunt cele care furnizează energia de care organismul are nevoie și oferă acea stare de sațietate, astfel că sunt esențiale în orice proces de eliminare a kilogramelor în plus, dar și pentru aceia care își doresc să crească masa musculară într-un mod natural.
Există numeroase alimente cu un conținut bogat în proteine, iar astăzi vom discuta despre cele mai bogate surse vegetale de proteine. Care sunt cele mai importante alimente vegetale bogate în proteine și cum le putem include în alimentația noastră, pentru o dietă echilibrată? Îți povestim în rândurile de mai jos.
Orez brun și fasole
Un bol de orez brun este o alegere excelentă, atunci când vine vorba despre mese bogate în proteine, cu atât mai mult dacă adăugăm și leguminoase, iar aici amintim fasole, linte, năut, mazăre etc.
Semințe de chia
Semințele de chia reprezintă o sursă completă de proteine și, mai mult decât atât, abundă în acizi grași și fibre, minerale și triptofan, care contribuie la un somn odihnitor. Integrează semințele de chia în meniul pentru micul dejun, alături de mierea cu fructe și oferă-i organismului doza necesară de proteină de care are nevoie.
Quinoa
Quinoa este o sursă excelentă de proteină, cu un conținut ridicat de fibre, cupru, acid folic, magneziu, fosfor și zinc, dar și numeroși antioxidanți.
Nuci, alune, migdale, caju, fistic, alune de pădure
Nucile și semințele au un conținut bogat în proteine și grăsimi sănătoase și constituie o sursă semnificativă de vitamine și minerale. În plus, acestea pot fi consumate fie ca atare, între mese, fie pot fi integrate cu ușurință în salate.
Așadar, dacă vrei să te bucuri de un platou cu brânzeturi din soia, adaugă fructe proaspete, mixuri de nuci și semințe și savorile Melinis, pentru un plus de gust și de arome.
Hrișca
Bogată în vitaminele E, B1 si B2, dar și în proteine complete, hrișca este bogată în elemente nutritive ce protejează organismul împotriva factorilor externi, mai ales în sezonul rece. Poate fi consumată ca gustare, drept fulgi uscați de hrișcă sau poate fi folosită în diverse salate.
Ciuperci
Pe cât de banale, pe atât de sănătoase și de gustoase! Ciupercile sunt considerate superalimente, iar asta se datorează faptului că nu conțin grăsimi nocive, nici zahăr ori sare și reprezintă o sursă valoroasă de vitamine și fibre, dar și minerale esențiale.