Cele mai bune rețete de prăjituri de casă fără zahăr. Sfaturi pentru un gust irezistibil

Atunci când te gândești la cele mai gustoase deserturi, locul fruntaș îl ocupă, fără doar și poate, prăjiturile homemade sau prăjiturile făcute în casă, așa cum le spunem noi. Dincolo de a fi delicioase, prăjiturile de casă fac deliciul întregii familii, atunci când vrei să le pregătești o surpriză dulce, dar sănătoasă, celor dragi și, în plus, prepararea lor nu este deloc complicată, dacă ai toate ingredientele la îndemână.

Te invităm, în rândurile ce urmează, să descoperi unele dintre cele mai savuroase rețete de prăjituri de casă, de data aceasta unele fără zahăr, îndulcite cu miere cu fructe, sub forma unor Melinisuri delicioase.

Idei de prăjituri de casă fără zahăr

Chiar dacă poate părea un proces greoi, să renunți la zahăr nu este chiar atât de complicat, ia rețetele propuse mai jos sunt cel mai bun exemplu. Toate sunt extrem de ușor de preparat, reprezintă o alternativă sănătoasă, atunci când vine vorba despre dulciuri și au un gust spectaculos.

Mingiuțe cu fulgi de ovăz, cătină și nucă

Fragede și delicioase, mingiuțele cu fulgi de ovăz, cătină și nucă sunt ușor de preparat și, dacă respecți câteva reguli de bază, vei obține un desert gustos, care se topește în gură.

Ingrediente mingiuțe cu fulgi de ovăz, cătină și nucă:

  •  35 g fulgi de ovăz
  •  35 g Melinis de cătină 40%
  •  35 g nucă măcinată mare
  •  50-60 g semințe de cânepă decorticate
  •  25 ml apă

Mod de preparare mingiuțe cu fulgi de ovăz, cătină și nucă

Se amestecă bine toate ingredientele, cu mențiunea că jumătate din cantitatea de semințe de cânepă se lasă deoparte, urmând să fie folosite mai târziu. După ce ai obținut o pastă omogenă, formezi biluțe de dimensiune medie, pe care, mai apoi, le treci prin semințele de cânepă păstrate separat. La final, pentru un plus de gust, le mănânci alături de Melinisul de cătină.

Chec pufos cu cacao

Checul cu pudră de cacao este un desert pe cât de clasic, pe atât de gustos, care amintește de copilărie și de prăjiturile bunicii și  care nu și-a pierdut farmecul, de-a lungul timpului. Consistența pufoasă, gustul natural și aromele te cuceresc de îndată, iar timpul investit pentru prepararea acestei rețete nu depășește o oră.

Ingrediente chec pufos cu cacao:

  • 200 g făină
  • 6 albușuri
  • 6 gălbenușuri
  • Îndulcitor
  • Melinis de vișine
  • 5 linguri ulei
  • 20 linguri cacao
  • praf de copt

Mod de preparare chec pufos cu cacao:

Primul pas este să bați albușurile până obții o spumă densă, ca de bezea, fie manual, fie cu ajutorul unui mixer. Într-un bol separat, adaugă gălbenușurile și adaugă, treptat, uleiul și îndulcitorul, până la omogenizare. Mai apoi, adaugă peste compoziția astfel obținută albușurile bătute spumă și amestecă ușor. Separat, în cele 200 de grame de făină, adaugă praful de copt și amestecă. Separă aluatul în două porții, iar într-una dintre ele adaugă pudra de cacao. Tapetează tava pentru chec cu hârtie de copt și un strop de ulei și toarnă, rând pe rând, fiecare dintre cele două compoziții - cea cu cacao și cea fără cacao. In felul acesta, compoziția se amestecă uniform în tavă și capătă un aspect armonios. Introdu tava în cuptoru, pentru aproximativ 35 de minute. La final, după ce se răcește, servește checul cu Melinisul preferat.

Croissant cu unt și miere cu fructe

Fragede și cu o aromă delicioasă, croissantele sunt perfecte pentru a fi savurate în orice moment al zilei, mai ales dimineața, la micul dejun, alături de cafeaua aburindă ori de ceaiul dulce-acrișor, însă, indiferent de alegere, este gustarea preferată a întregii familii. Astăzi, îți propunem o rețetă de croissant cu unt și miere sub forma unui Melinis de gutui, parfumat și cu o textură aparte.

 

 

Ingrediente croissant cu unt și miere cu fructe:

  • 300 g făină
  • 200 g unt cremos
  • un praf de sare
  • îndulcitor/stevia
  • 100 ml lapte
  • 5 g drojdie
  • 1 ou
  • o lingură lapte
  • Melinis de gutui

Mod de preparare croissant cu unt și miere cu fructe

Încălzește laptele, după care amestecă-l cu îndulcitorul ales și cu drojdia uscată și lasă compoziția într-un loc călduț. Într-un bol, amestecă făina, sarea și untul tăiat cubulețe cu buricele degetelor, iar mai apoi adaugă amestecul de lapte. Amestecă compoziția astfel obținută cu ajutorul unei linguri, până se leagă. Așază aluatul într-o folie alimentară și ține-o la frigider timp de 30 de minute. După ce a stat la rece, întinde aluatul într-un dreptunghi și împăturește-l, aducând marginile în interior, astfel încât să se întâlnească la mijloc; mai apoi, împăturește şi celelalte margini. Pune din nou la frigider, pentru 10 minute, după care repetă împăturirea de trei ori. După fiecare împăturire, lasă aluatul să se odihnească 15 minute la frigider. După ultima împăturire, scoate aluatul din frigider, tapetează masa cu făină și întinde aluatul într-un dreptunghi de aproximativ 20×40 cm, cu o grosime de 1 -2 cm. Taie-l în forma unor triunghiuri şi formează croissantele, începând de la partea mai lată spre vârful triunghiului. Așază croissantele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu amestecul de ou şi puţin lapte şi introdu-le la cuptor, timp de  20 - 25 minute. Servește-le calde, cu Melinis de gutui deasupra.

Prăjiturile de casă fără zahăr se adresează tuturor celor ce iubesc dulciurile și doresc să consume o versiune sănătoasă a acestora, păstrând gustul natural al ingredientelor.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered