Croissante cu unt și Melinis: Rețeta ideală pentru dimineți sublime

Fiecare nouă dimineață poate avea un farmec aparte, atunci când micul dejun vine cu arome și texturi unice. Dacă îți este poftă de ceva cu adevărat bun, te invităm să afli cât se simplu se realizează croissante cu unt pufoase, înmiresmate la final cu melinisurile tale preferate.

 

Te așteaptă mai jos o rețetă simplu de urmărit, cu pași ce presupun pregătirea ingredientelor și utilizarea lor, confort indicațiilor noastre. Spor în bucătărie, iar pentru alte retete inspirate ne revedem cu drag pe blog!

Ingredientele necesare pentru prepararea lor

Croissantele cu unt și Melinis se pregătesc foarte simplu, atât timp cât ai la îndemână lista completă cu ingredientele necesare. Iată ce conține aceasta:

 

  • 500 g făină
  • 350 g unt
  • 130 ml apă
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 10 g drojdie uscată
  • 10 g sare
  • 1 ou

 

În privința melinisurilor ideale pentru a fi servite în combinație cu aceste bunătăți, îți recomandăm următoarele noastre sortimente: 

Pașii de lucru sunt foarte simplu de urmat

1.Se amestecă într-un bol făina, zahărul, sarea, drojdia uscată și cu apa (lichidul trebuie ținut la temperatura camerei, nu în frigider). După aproximativ 60 de secunde, se adaugă inițial 50 g de unt. Înainte de a fi adăugat în amestec, se poate introduce pentru 10 secunde la cuptorul cu microunde. Astfel, se va putea topi mult mai ușor, sub presiunea mișcărilor pentru omogenizare.

 

2.Se continuă cu frământarea aluatului realizat din aceste ingrediente, trecându-l din bol pe o suprafață plană (preferabil, blatul mobilierului de bucătărie), fără a mai adăuga făină suplimentară. Se frământă până când nu mai este lipicios, ci capătă o textură fina și din ce în ce mai netedă. Se aplatizează apoi cu ajutorul mâinilor și i se dă o formă de dreptunghi.

 

3.Se pune într-un recipient acoperit cu folie de plastic și lasă la frigider pentru 2-3 ore. Restul cantității de unt se taie în cubulețe, puse apoi pe o hârtie de copt. Se acoperă cu cele patru laturi exterioare ale hârtiei bucățelele de unt și se presează întreaga suprafață cu ajutorul unui făcăleț, până când se obține un strat uniform. Se lasă apoi la frigider pentru 2-3 ore. Â

 

4.După ce untul și aluatul sunt scoase din frigider, se întind cu ajutorul făcălețului până când lățimea celor două este identică (stratul de unt trebuie să fie deasupra aluatului). Marginile sunt apoi aduse spre centru, iar după ce se obține o formă asemănătoare cu cea a unui pachețel de primăvara, se continuă nivelarea cu ajutorul făcălețului, prin mișcări cât mai ferme. 

 

5.Se realizează o împăturire a marginilor spre centru, astfel încât unul dintre pliuri să ocupe ⅓ din lungimea aluatului, iar celalalt, ⅔ din lungimea sa. Apoi, se mai împăturește încă o dată pe jumătate. Acest tip de împăturire poartă denumirea de “double fold” sau “tour double”, fiind o etapa esențială în procesul de realizare a cornurilor franțuzești cu unt.

 

6.Aluatul astfel învelit se pune apoi pe o farfurie plată și se mai lasă la frigider pentru aproximativ 30 de minute. După acest timp se scoate și pe pune pe suprafața plană cu deschizătura dintre pliuri fie la stânga, fie la dreapta, nu în partea inferioară sau cea superioară. Apoi, se întinde din nou cu făcălețul, până când se obține o bandă lungă de aluat, de 40-50 centimetri lungime.

 

7.Se mai împăturește încă o dată o latură la peste ⅔ din lungimea aluatului, iar cealaltă se suprapune peste prima. Se lasă apoi o oră la temperatura frigiderului, acoperit cu folie de plastic. După 60 de minute, aluatul cu unt se scoate și se trece la formarea croissantelor

 

8.Cu ajutorul unui feliator, este secționat un dreptunghi de aluat lung de 40 centimetri și lat de 25 de centimetri. Pentru măsurători, se poate utiliza o riglă metalică. Pe lungime, din 8 în 8 centimetri, se va face câte un semn. Pe lățime, semnele se vor face din 5 în 5 centimetri. Apoi, cu ajutorul feliatorului (mai util decât un cuțit) sunt secționate benzile pentru croissante.

 

9.După ce se rulează cât mai strâns fiecare croissant cu unt, acestea se pun apoi într-o tavă de cuptor, căptușită bine cu un strat de hârtie pentru copt. Deoarece aluatul va crește sub acțiune termică, trebuie să existe cât de mult spațiu se poate între croissante. Se acoperă tava cu folie de plastic și se lasă pe masă pentru aproximativ 2 ore, la temperatura camerei.

 

Atunci când timpul de creștere a ajuns la 1 oră și 30 de minute, cuptorul se aprinde la temperatura de 200°C, iar după finalizarea perioadei de 2 ore, croissantele se lasă la dospit pentru aproximativ 15 minute, la acest prag termic. După ce a trecut un sfert de oră, temperatura din cuptor se reduce la 180°C, lăsând să treacă alte 15 minute.

 

După scoaterea lor din cuptor, acestea trebuie servite la aproximativ 30 de minute, cât timp sunt fragede și călduțe. Se utilizează Melinisurile pentru o experiență senzorială bogată, ce aduce la aceeași masă o combinație unică de arome și texturi. Masa este servită! Poftă bună!

Concepe alături de Melinis savori pentru tine și cei dragi

Descoperă și alte retete concepute pentru întreaga ta familie, în jurul melinisurilor oferite pe site. Avem pregătite pentru tine o mulțime de alte surprize culinare, simplu de realizat în orice zi a săptămânii, cât timp ai la îndemână sfaturi utile și o listă de ingrediente completă.

 

Sortimentele noastre sunt conservate la o temperatură optimă de sub 35˚C, asemenea modului în care albinele transformă nectarul în miere. Folosind doar ingrediente naturale, fiecare produs Melinis păstrează tot ceea ce are natura mai bun de oferit.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered