Cum previi astenia de primăvară cu ajutorul dietei?

Astenia de primăvară se caracterizează printr-o scădere a lipsei de energie, la nivelul întregului organism, de scurtă durată sau care poate căpăta un caracter cronic.

Chiar dacă nu este descrisă ca fiind o afecțiune propriu-zisă, ci mai degrabă, un fenomen medical cu efect sezonier, se cunosc foarte bine cauzele, simptomele și variantele de tratament pentru astenia de primăvară. Iată o serie de alimente cu care poți preveni apariția sa:

1. Afinele

Așa cum spuneam și în introducere, principalul simptom al asteniei de primăvară este starea de oboseala generală, caracterizată prin somnolență, lipsă de vitalitate, apatie și chiar depresie. De aceea, din dieta pregătită la început de an nu trebuie să lipsească afinele.

Aceste fructe de pădure delicioase conțin un mix vital de vitamine (C, B, E, K) și nutrienți (magneziu, calciu și potasiu), ce oferă organismului energia de care are nevoie, atunci când valorile termometrice variază considerabil.

Consumă Melinis antioxidant de afine și ține departe astenia de primăvară, bucurându-te în același timp de savoarea oferită de aceste fructe absolut delicioase 

2. Cătina

Scăderea imunității reprezintă un alt efect al slăbirii organismului, din cauza asteniei de primăvară. O nivel redus de imunizare expune te poate expune și mai mult în fața agenților patogeni (bacterii, fungi) și a bolilor virale, cauzate de transmiterea comunitară a virusurilor.

Cătina este un aliment antioxidant esențial pentru meniul din această perioadă. Consumată cu regularitate în perioada asteniei de primăvară, cătina contribuie la întărirea sistemului imunitar și protejează organismul în fața radicalilor liberi.

Consumă Melinis eco de catina 40% vitaminizant pentru a-ți proteja sistemul imunitar, în această perioadă propice pentru a te îmbolnăvi

3. Prunele

În această perioadă te poți confrunta și cu modificări ale dispoziție, sau chiar cu episoade depresive, simptome binecunoscute ale asteniei de primăvară. Aceste modificări la nivel psihic pot afecta somnul si randamentul necesar pentru activitatea profesionala zilnica.

Consumate în acest interval de timp, prunele pot combate stările depresive, asigurând și starea de bună dispoziție de care ai nevoie. Totodată, aceste fructe delicioase sunt recomandate pentru dieta sezonieră de la începutul anului, în caz de apatie sau lipsa energiei fizice.

Consumă Melinis reconfortant de prune și adaugă la fiecare masă un ingredient pe cât de savuros, pe atât de important pentru sănătate

4. Fructele de goji

Fructele de goji se numără printre cele mai sănătoase alimente pe care le poți consuma, pentru a preveni astenia de primăvară. Sărace din punct de vedere caloric, însă cu un conținut ridicat de antioxidanți, sunt un aliat de nădejde împotriva virusurilor și a bacteriilor.

De asemenea, la fel ca prunele, fructele de goji dau o stare generala de bine, au un efect energizant asupra organismului, combat oboseala, îmbunătățesc digestia și contribuie la reducerea nivelurilor de stres.

Consumă Melinis crema de goji în combinație cu brânzeturi și cereale, pentru un boost de vitalitate împotriva simptomelor asteniei de primăvară. 

5. Vișinele

Atunci când organismul este slăbit și din punct de vedere fizic, un consum frecvent de vișine poate contribui la reducerea stresului oxidativ, resimțit la nivel muscular și articular, datorită proprietăților antiinflamatoare ale acestor fructe.

De asemenea, vișinele pot ajuta la reglarea nivelurilor de grăsime și glucoză, consumul acestora fiind recomandat după meniul copios pe care l-ai servit de Crăciun. Se pot consuma în diferite variante, ca desert sau ca gustări pline de energie, în mijlocul unei zile.

Consumă Melinis crema de visine cu un conținut bogat de fibre și vitamine, ideal pentru perioadele în care organismul este expus variațiilor meteo.  

O dietă sănătoasă poate preveni apariția simptomelor specifice asteniei de primăvară. Pentru a avea grijă de organismul tău în această perioadă a anului, include în meniul săptămânal ingredientele despre care am vorbit astăzi, regăsite în produsele noastre.

Marca Melinis reunește mierea pură de salcâm sau polifloră cu fructe crude (cătină, afine, zmeură, gutui, pere, vișine etc) și petale de trandafiri, într-un proces de preparare lent, fără uscare sau fierbere. Acest proces de conservare este desfășurat la o temperatură optimă de sub 35˚C, asemenea modului în care albinele transformă, în stup, nectarul în miere.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered