De ce este important să testezi alimente noi?

Acum este mai simplu ca niciodată să te bucuri de arome și texturi noi, pentru experiențe culinare cu un impact pozitiv asupra calității stilului de viață. Comandând online sau alegând de pe rafturile magazinelor cu delicatese, pui pe masă bunătăți numai bune de savurat cu cei dragi.

Iată de ce este bine să încerci periodic alimente noi pentru papilele tale gustative:

Lista cu alimente preferate se poate îmbogăți

Oricând, un produs alimentar inedit își poate găsi loc printre celelalte capricii culinare personale. Însă pentru ca acest lucru să poată fi posibil, trebuie să fii deschis ideii de a servi periodic ingrediente sau preparate noi, provenite din diferite surse.

Mediul online îți permite acum să primești la ușa casei produse variate, asociate unei game extinse de categorii culinare, pentru a testa și a vedea ce alte gusturi și-ar putea găsi loc în meniul familial.

Poți anula anumite preconcepții despre mâncare

De foarte multe ori, poți alege să nu servești un anumit produs alimentar, doar pentru că aspectul său nu se aliniază cu ceea ce tu consideri ca fiind “mâncarea normală”. Însă există o posibilitate reală ca tu să fii plăcut surprins, odată ce ai gustat preparatul respectiv.

Aspectul și gustul pot să difere semnificativ, în cazul unui anumit sortiment. Așadar, poți rata un preparat absolut savuros, de care te vei îndrăgosti iremediabil, dar care nu a produs o primă impresie foarte bună.

Le oferi celor mici un exemplu de educație culinară

Copii pot învăța încă de la o vârstă fragedă despre importanța testării unor produse culinare noi, diferite față de cele care se consumă în casă. Astfel de experiențe contribuie la formarea dorinței lor de a cunoaște lucruri diferite, chiar și atunci când acestea sunt asociate nutriției.

Mai târziu, odată cu trecerea anilor, dragostea pentru arome și texturi variate îi poate apropia cu mai multă naturalețe de alți pasionați ai bucătăriei aflate într-o continuă transformare. Prieteniile sunt mult mai savuroase, atunci când relațiile interumane se construiesc pe pasiuni comune. 

Experiențele culinare noi sunt benefice pentru sănătate

Conform studiilor, integrarea unor alimente noi în dieta obișnuită poate avea un impact vital asupra stării de bine a organismului. Atunci când testezi surse de nutrienți diferite de cele obișnuite, digestia și biosinteza acestora activează beneficii noi pentru funcțiile corpului.

Alegând să consumi bunătăți proaspete, din natură, asiguri mai mult sprijin sistemului imunitar, în efortul său de a proteja cât mai bine organismul. De asemenea, într-un mix de sănătate și savoare, ingrediente clasice pot contribui la formarea unor arome și texturi noi.

Te invităm să descoperi produsele noastre, ce reunesc mierea pură de salcâm sau polifloră cu fructe crude (cătină, afine, zmeură, gutui, pere, vișine…) și petale de trandafiri, într-un proces de preparare lent, fără uscare sau fierbere.

Descoperă noi experiențe senzoriale, oferite de sortimentele Melinis. Acestea sunt obținute doar din ingrediente naturale, pentru a păstra tot ce are natura mai bun de oferit. Procesul de conservare al melinisurilor se desfășoară la o temperatură optimă de 35°C, adică aceeași la care albinele transformă, în stup, nectarul în miere.  

Acestea sunt cele mai importante beneficii asociate curajului de a testa în permanență noi și noi gusturi. Pentru a-ți îmbogăți cunoștințele culinare, astfel de experiențe sunt absolut necesare și, așa cum ai văzut in cele de mai sus, sunt cât se poate de importante pentru organismul tău. 

Dacă ești pregătit să încerci pentru prima dată produsele Melinis, intră pe site și vezi întreaga noastră listă de arome și texturi. Adaugă în coșul de cumpărături sortimente pe care ți-ai dori să le experimentezi și bucură-te de armonia simțurilor pe care natura o poate aduce în casa ta.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered
a.btn.klaviyo-bis-trigger { display: block; }