De ce este indicat consumul de caise: 7 beneficii demonstrate

Caisele sunt fructe răcoritoare, al căror gust savuros este dublat de o listă variată cu beneficii pentru sănătate. Vezi de ce este important sa le consumi cât mai des posibil, indiferent de modul în care acestea sunt servite:

1. Pot combate problemele de constipație

Caisele oferă un conținut de fibre bogat, de aceea, sunt alimente excelente pentru stimularea tranzitului intestinal. Datorită proprietăților laxative, sunt recomandate pentru persoanele care se pot confrunta cu probleme ce țin de constipație.

Fibrele din compoziția caiselor contribuie la formarea sucurilor digestive, cu rol în descompunerea alimentelor procesate de organism. Totodată, aceste fluide organice activează  mișcarea peristaltică a tractului digestiv, pentru un tranzit intestinal regulat.

2. Pot contribui la sănătatea oaselor

Pe lista cu nutrienți esențiali ai caiselor regăsim cele mai importante minerale pentru dezvoltarea și sănătatea sistemului osos: cuprul, fosforul, manganul, fierul. Consumul regulat de caise poate contribui la menținerea vitalității materiei osoase și prevenirea bolilor specifice.

3. Pot juca un rol vital în funcționarea inimii

Inima este un organ muscular ce permite pomparea sângelui cu oxigen la nivelul întregului organism, pentru a le permite organelor și țesuturilor să își desfășoare funcțiile de bază, la parametri cât mai apropiați de valori considerate normale.

Consumul frecvent de caise poate proteja inima de probleme ce ar putea cauza arterioscleroză, AVC sau atac de cord, datorită cantităților însemnate de vitamina C, potasiu și fibre alimentare.

La nivelul sistemului cardiovascular, rolul vitaminei C este de a proteja inima în fața acțiunii radicalilor liberi, în timp ce potasiul contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Nu în ultimul rând, fibrele curăță pereții venelor și arterelor, reducându-se riscul de înfundare a acestora.

4. Pot stimula dinamica metabolismului

Lichidele corpului uman depind de două minerale importante, regăsite în ponderi semnificative în formula caiselor: potasiul și sodiul. Un echilibru sănătos de lichide permite o ardere eficientă a caloriilor și o răspândire cu un caracter omogen a acesteia spre toate zonele din corp.

5. Pot calma afecțiunile la nivel cutanat

Soluțiile cu aplicare topică, așa cum sunt uleiurile de caise, au un efect calmant și regenerator asupra zonelor cu piele afectată. Se absorb cu simplitate în epidermă și nu lasă pielea uleioasă. Afecțiuni dermatologice de interes: eczema, iritațiile cutanate, roșeața etc

Beneficiile pentru piele ale caiselor sunt datorate compușilor antioxidanți din aceste fructe, ce luptă eficient împotriva radicalilor liberi, astfel încât deteriorarea sau îmbătrânirea prematură a pielii pot fi probleme cu un risc de producere mult mai scăzut.

Îți recomandăm să iei legătura cu medicul tău dermatolog, pentru a putea a afla mai multe informații esențiale, privind utilizarea unor soluții topice pe bază de caise în rutina zilnică de îngrijire a pielii.

6. Pot ameliora episoadele febrile

Adesea, pacienților cu febră li se poate administra și suc de caise, lichid ce asigură un aport vital de vitamine, minerale, calorii și apa pentru organism. De asemenea, acest adjuvant poate avea și rolul de soluție pentru detoxifiere, atunci când există un episod febril.

Într-un astfel de context, consumul de caise poate avea și un efect antiinflamator, aceste fructe fiind recomandate celor care se confruntă cu artrită sau gută. Chiar și caisele pregătite la abur pot avea un rol esențial în reducerea temperaturii corporale.

7. Pot calma durerile de urechi

Soluțiile pe bază de ulei de caise, picurate în canalul urechii afectate, pot contribui la reducerea durerilor localizate la acest nivel, cauzate de o posibilă infecție. Se consideră că acest efect se produce datorită antioxidanților din compoziția acestor fructe. 

Comandă acum Melinis seducător de caise și bucură-te de beneficiile pe care aceste fructe le oferă pentru sănătatea organismului tău. Consumat în mod frecvent, Melinis de caise cu miere de salcâm ajută la eliminarea toxinelor din organism, combate episoadele febrile și favorizează mobilitatea tranzitului intestinal.

Descoperă și alte sortimente Melinis din oferta noastră. Produsele pe care ți le oferim reunesc mierea pură de salcâm sau polifloră cu fructe crude (cătină, afine, zmeură, gutui, pere, vișine) și petale de trandafiri, într-un proces de preparare lent, fără uscare sau fierbere.

Acest proces de conservare este desfășurat la o temperatură optimă de sub 35˚C, asemenea modului în care albinele transformă nectarul în miere. Folosind doar ingrediente naturale, fiecare produs Melinis păstrează tot ceea ce are natura mai bun de oferit!

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered
a.btn.klaviyo-bis-trigger { display: block; }