Mierea cu afine de pădure - beneficii și proprietăți

Atât afinele de pădure, cât și mierea pură de salcâm, sunt un depozit de vitamine și proprietăți curative, iar atunci când sunt combinate, proprietățile benefice ale acestor super alimente sunt îmbunătățite și se transformă în adevărate surse de vitamine și minerale benefice organismului.

Pe cât de mici, pe atât de benefice, afinele abundă în substanțe nutritive esențiale pentru buna funcționare a organismului și constituie unele dintre cele mai sănătoase fructe care nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică. Profitând de faptul că pot fi consumate atât ca atare, cât și în diferite rețete, am creat un produs pe cât de gustos, pe atât de sănătos: Melinis de afine. Gustul și savoarea acestei delicatese de miere de salcâm cu afine de pădure ne aduc aminte de copilărie, când ne bucuram de preparate gătite în casă, doar cu ingrediente proaspete, așa că astăzi vrem să îți povestim despre beneficiile

și proprietățile acestui produs cu un gust unic.

Mierea cu afine de pădure. Proces de obținere

Mierea este unul dintre cele mai sănătoase alimente și este recunoscută pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului, iar  procesul de obținere a Melinisului cu afine are la bază utilizarea unei tehnologii ce permite îmbinarea afinelor proaspete cu mierea naturală de salcâm, ingredientele contopindu-se la temperaturi sub 35˚C. Rezultatul este un produs sănătos și savuros, ce păstrează calitățile naturale ale celor două ingrediente, mierea de salcâm și afinele de pădure.

Beneficiile consumului de miere cu afine de pădure

Mierea este un aliment utilizat în întreaga lume, de mii de ani, astfel că nu este de mirare că a devenit, de-a lungul timpului, alimentul prezent în toate bucătăriile, fiind un îndulcitor natural sănătos, bogat în vitamine și minerale, cu proprietăți antiseptice și antioxidante.

De la copii și până la persoane în vârstă, mierea este alimentul potrivit pentru numeroase categorii de consumatori, iar o porție de 100 de grame de miere conține 82 g carbohidrați, 0,3 g proteine, 52 mg potasiu, 6 mg calciu, 2 mg magneziu, 0,5 mg Vitamina C, 4 mg sodiu și 0,4 mg fier.

În egală măsură, afinele sunt consumate peste tot în lume, având un puternic rol antiinflamator, detoxifiant și fiind bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, dar și în antioxidanți și vitamina C. Totodată, afinele sunt esențiale pentru un sistem imunitar puternic și pentru lupta cu toxinele din mediu, datorită conținutului ridicat de minerale și vitamine din complexul B, vitaminele A și E, vitamina K, care contribuie la reglarea tranzitul intestinal și la procesul fiziologic de detoxifiere. Este important de reținut și faptul că majoritatea carbohidraților din compoziția afinelor sunt dați de glucoză și fructoză, însă indicele glicemic al acestor fructe este destul de mic, motiv pentru care pot fi consumate și de către persoanele care suferă de diabet.

Pe melinis.ro ți-am pregătit și rețete delicioase pe bază de Melinis de afine, pentru momentele în care vrei să-ți răsfeți papilele gustative cu un porridge delicios, cu o porție de clătite americane sau cu smoothie-urile tale preferate, dar care și aduc substanțe nutritive valoroase organismului.

Acum că știi cât de importante sunt afinele și mierea pentru organism, te invităm să le incluzi cât mai mult în dieta ta de zi cu zi și să savurezi Melinisul de afine, astfel încât corpul tău să beneficieze cât mai multe substanțe nutritive.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered