Mierea cu cătină - beneficii, proprietăți și recomandări de consum

Cătina este un fruct apreciat pentru beneficiile multiple oferite organismului, fiind cunoscut și sub denumirea de “Ginsengul românesc”. Conținutul de vitamina C al cătinei este dublu față de cel al măceșelor și de zece ori mai mare, comparativ cu cel al citricelor.

Mierea este un aliment complet, menționat de mii de ani, atât în tratatele de medicină alternativă, cât și în cărțile de bucate. Proprietățile sale, dublate de gustul inconfundabil al mierii, plasează acest ingredient în topul soluțiilor naturale pentru tratarea, sau ameliorarea, anumitor probleme medicale.

Atunci când sunt amestecate, cele două produc un produs cât se poate de complex, cu numeroase proprietăți terapeutice pentru organismul uman. Dacă îți dorești să afli mai multe despre beneficiile și proprietățile mierii cu cătină, te invităm să citești acest articol:

Care sunt proprietățile de bază ale mierii cu cătină?

Ești tentat de gustul acestui amestec de ingrediente? Privind puțin mai departe de experiența senzorială unică pe care o oferă combinația dintre miere și cătină, iată ce beneficii pentru sănătate asigură mix-ul natural despre care discutăm astăzi:

 • datorită concentrației ridicate de nutrienți vitali pentru sănătate, mierea cu cătină asigură doza optimă de energie, pentru o zi plină de activități solicitante
 • susține buna funcționare a sistemului imunitar, reprezentând un sprijin important al organismului cu funcții antibiotice și antibacteriene, împotriva afecțiunilor virale
 • contribuie la detoxifierea organismului, prin stimularea funcțiilor ce îndeplinesc rolul excretor, atât la nivel digestiv, cât și la nivelul ficatului
 • luptă împotriva substanțelor toxice pătrunse în organism, mierea cu cătină fiind recunoscută pentru proprietățile sale antioxidante
 • asigură un flux gastrointestinal optim, datorită vitaminelor E, K, P, F și a altor nutrienți esențiali, regăsiți în formula acestui mix benefic pentru organism.
 • ajuta la reglarea sistemelor circulator si endocrin etc

Cum se poate consuma mierea cu cătină?

Dacă îți dorești să încerci acest elixir al sănătății, află de la noi că gustul acestuia este unul dulce-acrișor. Mierea cu cătină poate fi consumată direct pe stomacul gol, la orele dimineții sau ca desert, după micul dejun sau prânz. Este un desert ideal pentru principalele mese ale zilei, cu rol revigorant și benefic pentru stimularea digestiei alimentelor consumate.

În cazul adulților, se recomandă 1-2 linguri de miere cu cătina pe zi, ce pot fi amestecate în aproximativ 400 ml de apă. Amestecându-se până când textura acestui mix se topește în lichidul utilizat, se obține astfel o băutură energizantă și cu un gust savuros, cu o mulțime de proprietăți terapeutice, pe care o poți consuma atunci când simți că îți este sete.

Descoperă produsele Melinis cu miere și cătină

Îmbinăm mierea și cătina într-un proces lent, fără uscare sau fierbere. Acest proces de conservare, desfășurat la o temperatură optimă de 35°C, este asemănător modului în care albinele transforma nectarul în miere.

Produsele Melinis cu miere și cătină sunt realizate 100% din ingrediente naturale, aducând în casa ta tot ce are mai bun natura de oferit. Comandă online de pe site:

Melinis vitaminizant de cătină 40%

Ingrediente:

 • miere de salcâm provenită din România (60%)
 • cătină crudă pastă (40%)

Melinis de cătină 60% supervitaminizant

Ingrediente:

 • miere de salcâm provenită din România (60%)
 • cătină crudă pastă (40%)

Duo Melinis Eco de cătină 40% și cătină integrală

Comandă online un mix savuros de arome naturale, cu un gust unic și beneficii terapeutice pe care nu le poți ignora. Cele două borcane din acest set conțin:

 • Melinis de cătină integrală (Melinis Cătină ECO Integrală)
 • Melinis de cătină 40% (Melinis Cătină ECO 40)

Mierea pură de salcâm vine să alinte papilele tale gustative, într-o armonie a simțurilor ce aduce în casa ta cele aromele celor mai naturale ingrediente pe care natura le poate oferi.

Melinis Cătină ECO 40 + Melinis Cătină ECO integrală, disponibile în categoria Seturi, reprezintă cea mai bună alegere pe care o poți face, atunci când vine vorba despre asocierea dintre miere și cătină.

Dacă îți dorești să afli ce bunătăți le poți pregăti rapid acasă celor dragi, având la îndemână produsele Melinis cu miere și cătină, te invităm să descoperi surprizele noastre din secțiunea Retete.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered
a.btn.klaviyo-bis-trigger { display: block; }