Mousse de zmeură învăluit în aromele Melinis

Te învățăm astăzi cum să prepari un desert ideal pentru zilele călduroase din perioada următoare. Un mousse delicios de zmeură, realizat cu multă răbdare în casă și aromat la final cu un Melinis savuros, este ceea ce vrei să ai pe masă, la începerea sezonului cald.

Ingrediente necesare pentru realizarea sa

Pentru cinci sau șase persoane invitate să servească un mousse de zmeură pregătit de tine, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 

  • 500 g zmeură
  • 2 albușuri
  • 50 g îndulcitor pe baza de ștevie
  • 3-4 foi de gelatină
  • 150 g Mascarpone
  • 30 g miere

Mod de preparare mousse de zmeură

Se pun foile de gelatină la înmuiat într-un bol cu apă rece, iar apoi se spală foarte bine zmeura sub jet puternic, se usucă în hârtie specială de bucătărie, după care se introduce în blender. După ce conținutul devine un amestec omogen, se toarnă printr-o sită într-un bol, astfel încât sâmburii să poată fi eliminați încă din acest pas inițial, fără a fi necesară îndepărtarea manuală.

 

Sucul de zmeură proaspăt obținut cu ajutorul blenderului se pune pe aragaz, la foc mic. Se așteaptă până când acest conținut ajunge la punctul de fierbere, după care se ia bolul de pe aragaz. Se adaugă peste sucul de zmeură foile de gelatină și îndulcitorul pe bază de ștevie. Se amestecă bine această compoziție, până când gelatina și îndulcitorul s-au dizolvat complet.

 

Amestecul se lasă la răcit, timp în care se bat albușurile până când devin o spumă cu o textură consistentă. Într-un bol încăpător, se amestecă mierea cu mascarpone, utilizându-se de această dată un mixer, setat la viteză mică. Pe măsură ce compoziția se omogenizează, se adaugă sucul de zmeură. Se lasă apoi la frigider pentru a se întări pentru 12 ore.

 

Se poate distribui apoi fie în borcănașe ce se pot închide foarte bine ermetic, fie în forme de inel speciale. Dacă se optează pentru inele de bucătărie, una dintre părți trebuie acoperită cu folie alimentară, pentru ca mousse-ul să nu curgă, după ce a devenit din nou lichid. De asemenea, poate fi servit și din pahare de cocktail, în lipsa celor două produse de mai sus.

 

Dacă se utilizează inele de bucătărie, mousse-ul se va dezlipi de pe pereții interiori cu ajutorul unui cuțit, pentru ca desertul să se așeze apoi pe o farfurioară. Pentru un plus de savoare, peste acest desert dulce-acrișor se pot presăra bucățele de ciocolată neagră. Poftă bună!

Adaugă un strop de savoare Melinis

Pentru un mic dejun copios de weekend, adaugă lângă acest desert răcoritor și pâine toast, pe care să o ungi cu sortimentele preferate de Melinis. Astfel, o simplă masă se transformă într-un adevărat festin, învăluit în aerul plăcut al dimineților de vară și aromele naturii pe care noi le păstrăm cu grijă în orice borcănaș sau set livrat.

 

Pentru și mai multă inspirație, vezi cum se pregătesc și alte retete cu melinisurile oferite pe site. Acestea sunt simplu de realizat în orice moment al săptămânii, oferind în schimb experiențe senzoriale memorabile.

 

Sortimentele noastre sunt conservate la o temperatură optimă de sub 35˚C, asemenea modului în care albinele transformă nectarul în miere. Folosind doar ingrediente naturale, fiecare produs Melinis păstrează tot ceea ce are natura mai bun de oferit.

 

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered
a.btn.klaviyo-bis-trigger { display: block; }