Prăjitură cu bezea și umplutură delicioasă de mere

 

Ai acces la o mulțime de mere proaspete și îți dorești să le pregătești celor dragi o bunătate dulce, pe care să o poată servi cu drag după fiecare masă? Iată rețeta la care ne-am gândit

special pentru tine, simplu de pregătit și deosebit de gustoasă: Prăjitura cu bezea și mere.

Acest desert este unul clasic pentru rețetarul cu dulciuri din bucătăria oricărei gospodine. Prăjitura cu mere și bezea este delicioasă și se poate pregăti rapid, într-o după-amiază frumoasă, așa cum sunt cele de la începutul verii.

Ce ingrediente sunt necesare pentru aluat?

  • 250 g făină
  • 50 g zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 60 g unt moale
  • 100 g smântână
  • 5 g praf de copt
  • sare

Ce ingrediente sunt necesare pentru umplutură?

  • 600 g mere
  • 30 g zahăr
  • scorțișoară
  • pesmet

Ce ingrediente sunt necesare pentru bezea?

  • 2 albușuri
  • 40 g zahăr pudră
  • sare

Cum se pregătește această prăjitură delicioasă?

După cum ți-ai putut da seama încă, cele 3 elemente importante acestui desert sunt: aluatul, umplutura pe bază de mere și bezeaua. Vezi care sunt pașii necesari pentru pregătirea lor:

Etapa 1: Pregătirea aluatului pentru această prăjitură

Se adaugă într-un robot toate ingredientele necesare pentru realizarea aluatului: făina, praful de copt, sarea, zahărul, gălbenușurile, smântâna și untul. Se amestecă foarte bine această compoziție, până când această capătă un aspect fărâmicios.

Aluatul se răstoarnă apoi pe un tocător curat, pudrat în prealabil cu făină. Se frământă foarte bine până când acesta devine omogen. La final, se înfășoară în folie alimentară și se lasă în frigider pentru o perioadă de aproximativ 30 de minute.

Etapa 2: Pregătirea umpluturii pentru această prăjitură

Merele se spală bine și se curăță de sâmburi, după care se dau prin răzătoare, utilizându-se latura acesteia cu ochiuri mari. După, adaugă merele răzuite într-o cratiță antiaderentă, se presară peste ele zahăr și se lasă la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 10 minute.

După ce s-au călit puțin cu ajutorul zahărului presărat peste el, se adaugă merele într-o strecurătoare și le lăsăm să se răcească și să se scurgă pentru aproximativ 15 minute. Apoi, se adaugă pesmetul peste acestea și se amestecă foarte bine. 

Etapa 3: Pregătirea bezelei pentru această prăjitură

Albușurile se adaugă într-un bol, se adaugă peste acestea sarea și se mixează până când nu se mai scurg de pe paletele mixerului. La final, se presară peste compoziție zahărul pudră și se mixează bine până când se obține o bezea cu o densitate fermă.

Etapa 4: Îmbinarea elementelor și finalizarea procesului

Se elimină folia de plastic ce învelește recipientul în care se află aluatul, iar acesta este pus pe masa ușor pudrată cu făină și rulat. Se adaugă apoi într-o tavă tapetată cu unt, iar marginile în exces ale acestuia se decupează. Se coace la cuptor pentru 10-12 minute (până când marginile sale se rumenesc ușor), la o temperatură de 180°.

Se scoate tava din cuptor, se lasă aluatul la răcit pentru 3-4 minute, apoi se adaugă merele și se întind într-un strat uniform. Se adaugă imediat bezeaua, iar peste bezea, 50 de grame de aluat. Tava se introduce apoi din nou în cuptor pentru alte 15 minute, sau până când se observă că stratul de aluat adaugă ulterior s-a rumenit foarte bine.

După acest interval de timp, prăjitura este scoasă din cuptor și lăsată la răcit. După, se taie, se pudrează cu zahăr și se servește alături de Melinisurile tale preferate. Pentru acest sortiment, îți recomandăm următoarele sortimente:

Comandă-le acum de pe site și îmbină-le cu acest desert de vară, simplu de realizat. Acestea sunt obținute doar din ingrediente naturale, pentru a păstra tot ce are natura mai bun de oferit. Procesul de conservare al melinisurilor se desfășoară la o temperatură optimă de 35°C, adică aceeași la care albinele transformă, în stup, nectarul în miere.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered