Soluții pentru întărirea sistemului imunitar

Auzi mai mereu în discuțiile de zi cu zi noțiuni precum “scăderea sistemului imunitar”, “imunizare” sau “creșterea imunității”.

Intuitiv, le poți atribui perioadelor în care bariera naturală de protecție a întregului organism are de suferit, sau lucrează la parametri optimi, determinând astfel variații ale nivelului tău de sănătate.

Însă ce reprezintă, mai exact, sistemul imunitar și cum funcționează efectiv la nivel organic? Găsim astăzi împreună răspunsuri la aceste întrebări, analizând o serie de aspecte cât se poate de interesante.

Puțin mai târziu, îți arătăm și ce produse din oferta noastră pot susține efortul organismului de a se imuniza, prin simpla integrare a lor în dieta pe care o urmezi:

Care este rolul sistemului imunitar?

Principalul rol al sistemului imunitar este de a lupta împotriva virusurilor, bacteriilor, fungilor, substanțelor toxice și altor elemente considerate “străine” pentru mediul organic uman. În cazul unui sistem imunitar ce lucrează la parametri optimi, acesta poate deosebi acești factori nocivi de țesturile sănătoase și substanțele comune. 

De asemenea, în anumite situații, sistemul imunitar poate lupta chiar și împotriva celulelor organice, dar care și-au schimbat într-un mod anormal forma, structura și funcțiile, acționând acum împotriva integrității organismului.

Pricipalele instrumente cu care sistemul imunitar își îndeplinește acest rol important sunt:

  • Globulele albe - cele mai importante componente ale sistemului imunitar. Au rol în depistarea infecțiilor, izolarea acestora, absorbția și distrugerea lor.
  • Limfocitele - reprezintă o subcategorie a celulelor albe, cu rol bine definit în imunizarea organismului pe termen lung. La rândul lor, acestea se împart în celule B și celule T.
  • Celulele B - acestea sunt responsabile pentru crearea unor proteine cu o denumire sonoră în această perioadă problematică: anticorpii. Ei sunt cei care se atașează de antigenele organismelor străine, “marcându-le” pentru a fi ulterior neutralizate.
  • Celulele T - această subcategorie de limfocite declanșează răspunsul imunitar la efortul celulelor B de a identifica prezența celulelor străine, odată ce acestea se atașează de antigenele celulelor organismului.

Așadar, funcția pricipală a sistemului imunitar este cea de protecție, prin identificarea corectă a agenților de risc pentru sănătatea umană și neutralizarea acestora prin funcțiile proprii.

Cauze ce duc la scăderea sistemului imunitar

În anumite condiții, capacitatea sistemului imunitar de a proteja sistemele și funcțiile organismului este redusă considerabil. Cauzele ce stau la baza acestei anomalii sunt variate:

  • Alimentația săracă în nutrienți esențiali, așa cum sunt anumite proteine, glucide, lipide, vitamine, minerale și antioxidanți. În lipsa unui echilibru nutrițional, favorizat de asimilarea unor substanțe cu rol antioxidant, antiinflamator și antibacterian, corpul uman este mult mai expus în fața infecțiilor.
  • Acesta nu produce disconfort doar la nivel mental, ci și la nivel fizic. În cazul în care episoadele de stres nu sunt gestionate corespunzător, la nivel organic sunt declanșate unele anomalii hormonale, ce duc la eliminarea substanțelor nutritive esențiale pentru imunitate.
  • Alte posibile cauze pentru afectarea imunității: fumatul, subnutriția, obezitatea, administrarea anumitor antibiotice, factorii genetici (bolile autoimune pot fi transmise ereditar), afecțiuni foarte grave (SIDA, cancerul, diabetul zaharat), expunerea la factori de mediu (pesticide, poluanți, soluții de curățare) etc.

Cum poți avea o imunitate mai puternică?

În cazul unui sistem imunitar slăbit, cele mai bune soluții pe care le ai la îndemână sunt asociate modificărilor aduse la nivelul stilului tău de viață:

Suficient de multă odihnă - în mod normal, ai nevoie de cel puțin șapte ore de somn pe noapte, astfel încât sistemul imunitar să nu fie afectat de anumite dezechilibre cauzate de lipsa somnului. Cortizolul (sau “hormonul stresului”, așa cum mai este acesta denumit) menține corpul într-o stare alertă, de aceea, stresul este asociat insomniilor. Găsește soluții simplu de pus în practică, astfel încât stresul resimțit să coboare la niveluri ce nu îți afectează sănătatea.

Sport inclus în programul săptămânal - mișcarea stimulează activitatea sistemului cardiovascular, responsabil cu furnizarea de substanțe nutritive către țesuturi. De asemenea, sportul generează endorfine, neurotransmițători ce produc senzația de fericire, astfel încât nivelul de stres resimțit să nu mai afecteze orele de somn. Alege un sport simplu de realizat  (ciclismul, alergatul, plimbările în natură) și practică-l săptămânal.

Alimentație sănătoasă - dacă îți dorești creșterea imunității propriului organism, îți recomandăm să incluzi în meniu următoarele alimente: cerealele integrale, fasolea, mazărea, lintea, uleiurile vegetale, fructele și semințele oleaginoase, peștele gras și carnea slabă. Include în dietă fructele bogate în vitamina C, precum citricele sau fructele de pădure.

Întărirea sistemului imunitar cu produsele Melinis

Descoperă recomandările noastre pentru revitalizarea imunității organismului:

Melinis Crema de Goji - fructele de goji au un conținut bogat de antioxidanți, fiind un aliat puternic al sistemului imunitar, prin contribuția lor la eliminarea radicalilor liberi din organism. De asemenea, fructele de goji ajută sistemul imunitar în lupta cu diverse inflamații și afecțiuni, oferind o stare de bine întregului organism.

Melinis eco de cătină 40% vitaminizant - proprietățile medicinale pe care fructele de cătină le dețin sunt incontestabile. Asigură un conținut ridicat de fibre, vitamine și antioxidanți, mix ce protejează întregul organism, prin întărirea sistemului său imunitar. 

Intră acum pe site și descoperă toate produsele Melinis ce pot fi integrate cu simplitate în dieta pe care o construiești, pentru întărirea sistemului imunitar. Citește cu atenție informațiile esențiale din paginile de produs, pentru a descoperi și alte beneficii ale acestora pentru sănătate.

Procesarea specială a ingredientelor pe care le utilizăm în formulele produselor noastre asigură păstrarea gusturilor desăvârșite, gusturi ce au devenit marca specifică Melinis. Află în cele ce urmează mai multe despre Povestea Melinis.
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered
a.btn.klaviyo-bis-trigger { display: block; }