Top 10 motive pentru care să consumi mierea cu cătină

Catina face parte din familia Elaeagnaceae și este o plantă uimitoare, cu numeroase beneficii și calități pentru ameliorarea unor probleme de sănătate . Aceasta crește sub forma unui arbust ale cărui ramuri are spini mici și frunze pe care cresc fructele de cătina, acele boabe mici, de culoare portocalie, cu un gust amărui - acrișor. Fructele de cătină se culeg începând cu luna august și până la final de luna octombrie, însă cel mai important aspect de care trebuie să se țină cont atunci când vine vorba despre culegerea fructelor de cătină este că acestea trebuie să fie coapte foarte bine. Acest arbust fructifer este răspândit în țara noastră îndeosebi în zonele deluroase, însă putem regăsi arbustul de cătină și la câmpie, iar fructele își păstrează proprietățile chiar și în condiții de ger.

Amestecul de cătină cu miere este considerat un adevărat elixir al sănătăţii, contribuind la prevenirea și la tratarea a numeroase boli şi afecţiuni, atât datorită beneficiilor fiecărei componente în parte, cât mai ales împreună, datorită potențării reciproce. Află, în rândurile de mai jos, cum poți consuma amestecul de miere cu cătină, dar și care sunt toate beneficiile pe care ți le oferă cătina.
Care sunt beneficiile consumului de miere cu cătină pentru sănătatea organismului

Fructele mici și portocalii pe care le regăsim pe ramurile acestui arbust fructifer sunt adevărate comori ale naturii, fiind extrem de bogate în antioxidanți și cu o compoziție demnă de titlul de panaceu universal. Aproape că îndrăznim să spunem că nu există afecțiune pe care cătina să nu o poată ameliora.
Cătina, în combinație cu mierea, poate fi remediul universal cu beneficii multiple pentru sănătate, printre care amintim:

● întărirea sistemului imunitar
● efectul depurativ și cel imunostimulator
● compoziția bogată în vitamine și minerale
● protejarea sănătății inimii
● ameliorarea simptomelor de răceală
● vindecarea anumitor infecții
● controlul asupra greutății
● protejarea ficatului
● protejarea tractului digestiv

Amestecul de miere cu cătină poate fi consumat dimineața, pe stomacul gol, câte o linguriță, timp de o lună, dar îl poți integra cu ușurință în diverse rețete de sucuri, ceaiuri și smoothie-uri naturale, iar gustul pe care îl vei obține va fi unul extrem de plăcut și de aromat. Dacă vrei să beneficiezi de calităţile extraordinare ale mierii și ale cătinei, încearcă amestecul dintre acestea, pe care le-am reunit forma unui Melinis de cătină, un adevărat elixir al sănătăţii, datorită beneficiilor multiple pe care aceste două superalimente le aduc organismului. Amestecul de miere cu cătină, sub formă de Melinis, poate fi depozitat la temperatura camerei, astfel că nu necesită să fie depozitat la frigider, iar acesta este un mare avantaj al Melinisurilor, indiferent de sortiment.
Valorile nutriționale ale cătinei

Originară din Asia de Sud, cătina este un arbust fructifer sălbatic, ale cărui proprietăți benefice sunt cunoscute de mai bine de 2000 de ani, din China Antică. Cu un conținut bogat de antioxidanți și vitamine, în 100 de grame de fructe de cătina se regăsesc aproximativ 500 mg de vitamina C, dar și vitamina A, Omega-6 și Omega-7, alfa-tocoferol, cantități semnificative de vitamina E și carotenoide, minerale, aminoacizi, flavonoizi, monozaharide, glicerofosfolipide și fitosteroli.

Conținutul mare de vitamine și minerale au un efect imunostimulator, antioxidant, antiinflamator, antiîmbătrânire, ajută la vindecarea răcelilor şi a infecţiilor, la reglarea sistemul circulator și a celui endocrin şi la îmbunătățirea activității gastro-intestinale.

 

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered