Banana bread fără zahăr

Banana bread este unul dintre cele mai apreciate deserturi din întreaga lume și, pe bună dreptate! Adorată de copii, îndrăgită, în aceeași măsuri, de adulți, banana bread sau checul cu ciocolată și banane, așa cum mai este cunoscută faimoasa prăjitură, reprezintă un adevărat festin pentru papilele gustative. Astăzi îți prezentăm o variantă de banana bread fără zahăr, pe care am ales să o îndulcim cu Melinis de fructe, un amestec de fructe proaspete cu miere naturală de salcâm, iar rezultatul este o delicatesă sănătoasă, pe care suntem convinși că micuțul tău o va adora.

Ingrediente banana bread fără zahăr

  • 3 banane coapte
  • 60ml ulei de floarea soarelui
  • 150g iaurt grecesc
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 50g îndulcitor din Stevie
  • 50g Melinis
  • 200g faină
  • 1/2 linguriță de sare
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 70g nuci întregi

Mod de preparare banana bread fără zahăr

  1. Într-un bol adânc, amestecați cele trei banane bine zdrobite, uleiul, iaurtul grecesc, ouăle, esența de vanilie și îndulcitorul.
  2. Într-un alt bol, amestecați făina, sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și scorțișoară.
  3. Combinați cele două compoziții și amestecați bine, până la omogenizare.
  4. Turnați compoziția astfel obținută într-o formă de ceramică, în care ați așezat hârtie de copt.
  5. Decorați cu nuci și introduceți tava la cuptor, pentru aproximativ 70 de minute.
  6. La final, după ce scoateți tava din cuptor, adăugați un strop de Melinis de afine.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered