Chec cu fructe și faina de ovaz

Zilele de vară merg de minune cu o felie de chef cu fructe proaspete și cu Melinisul de vișine, așa că astăzi te invităm să încerci o rețetă pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustoasă și de sănătoasă.

Ingrediente Chec cu fructe și faina de ovaz

  • 10 albușuri
  • 10 lingurițe Melinis de prune
  • 250 g făină
  • 100 g nucă măcinată
  • 100 ml ulei de măsline
  • 200 gr fructe proaspete
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat

Mod de preparare Chec cu fructe proaspete

Într-un castron, bate albușurile spumă și adaugă, treptat, Melinisul de prune. După ce ai bătut bine albușurile cu Melinisul, adaugă uleiul, după care încorporează treptat făina, praful de copt și bicarbinatul stinse în zeama de lămâie și nuca măcinată.

La final, încorporează 100 g de fructe proaspete. Toarnă compoziția în două forme de chec tapetate cu hârtie de copt, adaugi restul de 100 g de fructe proaspete, nuca și introdu tăvile și câtiva sâmburi de nucă și le bagi în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru 30-40 de minute. La final, adaugă Melinisul preferat, ca topping.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered