Cheesecake cu lămâie

Desertul care cu siguranță a cucerit pe toată lumea este cheesecake-ul, în diverse combinații și savori. Pentru zilele călduroase de vară, îți propunem o rețetă de cheesecake cu lămâie, care se prepară rapid și care are un gust senzațional.

Ingrediente:

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 90 g unt
  • 3 ouă
  • 500 g brânza cremoasă
  • 350 g brânză de vaci
  • Melinis de zmeură
  • 4 lime
  • 4 linguri de făină

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol, zdrobește biscuiții, amestecă-i cu untul topit și tapetează fundul unei tăvi de tartă cu biscuiții fărâmițați, astfel încât să obții un blat. Coace baza de biscuiti timp de 15 minute, după care las-o să se răcească bine. Într-un alt bol, amestecă brânza și ouăle, până obții o textură cremoasă. Rade coaja de la doua lămâi verzi, stoarce sucul din toate cele patru și încorporează în cremă. Treptat, adaugă făina și brânza de vaci si amestecă bine. Toarnă crema peste blatul din tavă, nivelează și introdu tava la cuptor, pentru 60 de minute, la 100 de grade Celsius. Lăsa tava la răcit în frigider, peste noapte. A doua zi, decorează tarta cu felii de lămâie și, pentru un plus de savoare, adaugă Melinis revigorant de zmeură.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered