Cheesecake cu mure
Celebra prăjitură cu brânză cremoasă și mure este perfectă pentru zilele de toamnă și are un gust deosebit, de care te vei îndrăgosti de la prima felie.
Ingrediente cheesecake cu mure
- 150 g biscuiți (ce preferi)
- 100 g Melinis cremă de mure
- 300 g iaurt grecesc
- 250 g mure proaspete
- 80 g unt
- 600 g brânza de vaci
- zeama de la o lămâie
- un pliculeț gelatină
- 2 linguri apă
Mod de preparare cheesecake cu mure
Topește untul la foc mic și lasă-l la racit. Zdrobește biscuiții și amestecă-i cu unt, după care tapetează cu amestecul obținut o forma de tartă și dă tava la rece. Într-un bol, adaugă brânza, iaurtul, zeama de lămâie și gelatina înmuiată ulterior în apă. Mixează amestecul până obții o compoziție densă, dar cremoasă și pufoasă. Toarnă crema peste aluatul de biscuiți, acoper-o cu un strat de mure proaspete și dă tarta la rece, pentru aproximativ două ore. La final, adaugă Melinis cremă de mure.