Fursecuri cu ovăz și fulgi de ciocolată
Diminețile sunt o provocare, mai ales când nu ai inspirație pentru o gustare delicioasă, alături de cafeaua aburindă. Ce zici de fursecuri cu ovăz și fistic, fără zahăr adăugat, îndulcite cu Melinis de pere/gutui?
Ingrediente Fursecuri cu ovăz și fulgi de ciocolată
- 100 g fulgi de ovăz
- 100 ml lapte vegetal
- 50 g unt de cocos
- 50 g făină
- 2 lingurițe cacao
- 20 g fulgi de ciocolată
- 100 g piure mere
- 1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare fursecuri cu ovăz și fulgi de ciocolată
Într-un bol, adaugă fulgii de ovăz și laptele și adaugă untul de cocos și scorțișoara. Mixează merele, până se transformă într-un piure și amestecă-le cu fulgii de ovăz și cu fulgii de ciocolată, până obții o compoziție omogenă. Vei obține un amestec pe care il poți modela cu mâna, astfel încât să obții biluțe rotunde, pe care, ulterior, le așezi în tava cu hârtie de copt și le apeși ușor cu o furculiță. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 15 - 18 minute. La final, după ce se răcesc, adaugă Melinisul preferat.