Înghețată de casă

Ce desert mai răcoritor și mai savuros pentru sezonul cald, dacă nu înghețata? Iar propunerea noastră este să o pregătești chiar tu, pentru că se prepară extrem de ușor, este sănătoasă și are un gust senzațional.

Ingrediente:

  • 250 ml frișcă naturală
  • 250 ml lapte
  • 4 gălbenușuri
  • îndulcitor/stevia
  • ½ baton de vanilie
  • miere cu fructe

Mod de preparare:

Taie batonul de vanilie în două, pe lungime și scoate-i semințele, după care pune-l într-un vas, la fiert, împreună cu laptele. Mixează bine gălbenușurile și adaugă, treptat, laptele fiert, după ce s-a mai răcit, iar crema astfel obținută pune-o la bain marie, până capătă o textură groasă. Lasă crema să se răcească bine și, după răcire, dă-o la frigider, pentru aproximativ 30 de minute. După ce au trecut cele 30 de minute, amestecă bine cu mixerul și, treptat, adaugă frișca naturală. Toarnă compoziția în recipientele alese și las-o la frigider peste noapte. A doua zi, bucură-te de o delicioasă înghețată de vanilie, peste care nu uita să torni câteva lingurițe de Melinis.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered