Mic dejun cu hriscă

Ce ne trebuie:

  • 50 gr hriscă
  • 50 gr nucă mărunțită bucăți
  • 30 gr Melinis de gutui sau prune (o lingură)
  • Stafide (opțional)
  • Bucăți de fructe (opțional)

Mod de preparare

  1. Hrișca se pune la fiert în 150 ml apă și un strop de sare.
  2. Se dă două-trei minute în clocot, apoi se lasă acoperită cu un capac cam 10-15 minute.
  3. Este mai bine dacă se lasă la înmuiat cu o seară înainte și apoi se dă doar în clocot.
  4. Se lasă acoperită 15-20 minute.
  5. Se amestecă apoi toate ingredientele.

Ea are consistența și gustul foarte asemănător colivei. Se pot adauga, după gust, alte semințe, stafide sau bucăți de fructe crude sau congelate. Din ingredientele de mai sus ies cam două – trei porții care se pot păstra în frigider două – patru zile.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered