Plăcintă cu miere și dovleac

Bucură-te de aroma îmbietoare a dovleacului și prepară o plăcintă cu dovleac și miere de care să se bucure întreaga familie.

Ingrediente plăcintă cu miere și dovleac

  • 1 kg dovleac ras
  • 250g unt
  • 450g foi de plăcintă
  • esență de vanilie
  • Miere cu cătină

Mod de preparare plăcintă cu miere și dovleac

Curăță bine dovleacul  și dă-l prin răzătoare, după care amestecă-l cu 150g unt și călește-l în tigaie, la foc mic, pentru 15 minute. Lasă compoziția la răcit, iar cu restul untului unge foile de plăcintă. Așază o foaie de plăcintă în tava tapetată cu hârtie de copt, unge-o cu unt și repetă procesul pentru alte două foi de plăcintă.

Adaugă compoziția de dovleac peste foi, pliază capetele și rulează foile de plăcintă. La final, unge ruloul astfel obținut cu unt și introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30-35 de minute. După ce s-a răcit placinta, o poți savura cu un strop de Melinis cu cătină.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered