Rețeta unui desert de vară
Budincă de chia cu Melinis de gutui sau de trandafir
Vă propunem un desert foarte lejer, fără fierbere, fără gluten, fără lactoză.
Ce ne trebuie:
- 170 – 200 ml lapte vegetal sau apă
- 30 gr semințe de chia
- 50 gr Melinis de trandafir sau gutui (după gust)
- Bucățele de fructe: mere, portocală, zmeură sau mure (crude sau congelate)
- 30 gr stafide (două linguri)
- 50 gr de faină de migdale sau nucă măcinată
Mod preparare:
- Dacă nu aveți lapte vegetal, acesta se poate face foarte ușor și pe loc.
- Se pun în blender semințe de susan sau cânepă cu apă – o lingură de semințe la o cană de apă.
- Apoi, semințele de chia se combină cu lapte vegetal în proporție de 1/4.
- Se amestecă toate ingredientele și se lasă un timp (30-45 minute) până semințele de chia absorb bine lichidul.
- Dacă budinca are o consistență prea moale, mai adăugați puțina nucă sau faină de migdale.
- Dacă vi se pare prea tare, adăugați puțin lapte vegetal sau apă.