Cum am început

Melinis este inspirat de bucuria pregătirii bunătăților, din viața de zi cu zi. Ne place să mâncăm sănătos, iubim mierea și suntem foarte fericiți când avem pe masă produse locale sau cultivate de noi.

Totul a început prin încercarea noastră de a îmbina fructele proaspete cu mierea naturală de salcâm, din dorința de a obține o delicatesă sănătoasă și pură care să păstreze calitățile naturale ale ingredientelor.

Am experimentat apoi cu petale de la trandafirii de dulceață din grădină, iar rezultatul a fost extraordinar: am obținut un produs savuros, rafinat și autentic și am păstrat culorile spectaculoase și frumusețea trandafirului în mierea limpede.

Melinis din natura
melinis_badge-natura

Melinis din natura regăsită

Povestea noastră s-a scris de-a lungul timpului, pe Valea Nișcovului, un afluent al râului Buzău. Valea Nișcovului străbate tihnit o depresiune acoperită de păduri uriașe și străjuită de podgoriile din Dealul Mare. 

Este o regiune frumoasă și autentică, ferită de poluarea marilor șosele și a centrelor industriale, care păstrează tradiția străveche a apiculturii și a traiului aproape de natură, având grijă de roadele pământului și animalele din ogradă.

În inima acestor meleaguri frumoase, pline de verdeață și istorie, am construit în urmă cu zece ani, casa familiei noastre, plantațiile de trandafiri și apoi atelierele de producție Melinis.

Motto-ul nostru:

Regăsim natura în gusturile desăvârșite Melinis

Atelierele Melinis

Micul atelier de producție în care am creat primele Melinisuri, a crescut și s-a transformat într-o hală ultramodernă de 330 mp. Aici folosim tehnologia proprie pentru a obține cele mai bune rezultate în misiunea noastră de a îmbina fructele și petalele proaspete cu mierea, păstrând materia vegetală intactă atât în ceea ce privește textura, cât și proprietățile, aroma și culoarea, într-o compoziție stabilă pe termen îndelungat.

Linia de producție include mașini de curățat și porționat fructe, omogenizatoare de preparare amestecuri de miere și fructe, utilaje speciale de dozare și ambalare, și masini de control al umidității și purității aerului. Mare parte din munca de migală este însă realizată manual.

Atelierele Melinis
melinis_badge-miere-text

Înscrie-te la newsletter

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență pe situl nostru web. Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim sau să le dezactivezi în setări.