Cum am început

Melinis este inspirat de bucuria pregătirii bunătăților, din viața de zi cu zi. Ne place să mâncăm sănătos, iubim mierea și suntem foarte fericiți când avem pe masă produse locale sau cultivate de noi. Totul a început prin încercarea noastră de a îmbina fructele proaspete cu mierea naturală de salcâm, din dorința de a obține o delicatesă sănătoasă și pură care să păstreze calitățile naturale ale ingredientelor. Am experimentat apoi cu petale de la trandafirii de dulceață din grădină, iar rezultatul a fost extraordinar: am obținut un produs savuros, rafinat și autentic și am păstrat culorile spectaculoase și frumusețea trandafirului în mierea limpede.

Melinis din natura regăsită

Povestea noastră s-a scris de-a lungul timpului, pe Valea Nișcovului, un afluent al râului Buzău. Valea Nișcovului străbate tihnit o depresiune acoperită de păduri uriașe și străjuită de podgoriile din Dealul Mare. Este o regiune frumoasă și autentică, ferită de poluarea marilor șosele și a centrelor industriale, care păstrează tradiția străveche a apiculturii și a traiului aproape de natură, având grijă de roadele pământului și animalele din ogradă. În inima acestor meleaguri frumoase, pline de verdeață și istorie, am construit în urmă cu zece ani, casa familiei noastre, plantațiile de trandafiri și apoi atelierele de producție Melinis.

Melinis din natura regăsită

În atelierele Melinis, folosim o tehnologie inovatoare care permite îmbinarea unică a fructelor și a petalelor de trandafir cu mierea delicată. Ingredientele naturale se contopesc pentru omogenizare și deshidratare, la temperaturi de sub 38˚C. Melinis este noua experiență gastronomică, care impresionează prin texturi unice, arome tari, gusturi desăvârșite și culori vii. Numele a venit foarte natural pentru noi, din latinescul „Mel” care însemna în vechime miere, și „Nis”, forma prescurtată pentru Nișcov, râul a cărui vale ne adăpostește. Melinis este un produs care se păstrează la temperatura camerei. Nu are nevoie de refrigerare nici înainte, nici după deschidere.

Atelierele Melinis

Micul atelier de producție în care am creat primele Melinisuri, a crescut și s-a transformat într-o hală ultramodernă de 330 mp. Aici folosim tehnologia proprie pentru a obține cele mai bune rezultate în misiunea noastră de a îmbina fructele și petalele proaspete cu mierea, păstrând materia vegetală intactă atât în ceea ce privește textura, cât și proprietățile, aroma și culoarea, într-o compoziție stabilă pe termen îndelungat. Linia de producție include mașini de curățat și porționat fructe, omogenizatoare de preparare amestecuri de miere și fructe, utilaje speciale de dozare și ambalare, și masini de control al umidității și purității aerului. Mare parte din munca de migală este însă realizată manual.

Melinis, brand românesc.

Melinis este un brand 100% românesc.
Susținem creșterea comunităților locale de pe frumoasa vale a Nișcovului și promovăm un mediu sustenabil. Natura rămâne cel mai bun prieten al nostru pe acest drum al antreprenoriatului.
Fructele naturale și petalele de trandafir sunt alese cu grijă și sunt pregătite în așa fel încât să-și păstreze proprietățile naturale. Procesarea specială a ingredientelor asigură păstrarea gusturilor desăvârșite, care au devenit marca specifică produselor Melinis.

Motto-ul nostru:

Regăsim natura în gusturile desăvârșite Melinis
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered