Budinca din gris integral, cu cocos si melinis de pere – vegan

Reteta pregatita de Alina Stan, fondatoarea aromedepoveste.ro

Deja stiti cat de mult imi plac deserturile, asa ca pentru astazi am pregatit o budinca din gris integral, cu cocos si Melinis de pere, un preparat de post.

Budinca din gris integral nu contine zahar adaugat, ci doar Melinisul de pere cu care am servit budinca.

Am folosit gris integral deoarce cantitatea de fibre pe care o contine grisul integral este dubla fata de grisul clasic.

Ca si consistenta, puteti jongla cu cantitatea de gris, in functie de ceea ce va doriti.

Este un desert extrem de simplu pe care il puteti pregati fie in forme se silicon, asa cum am facut eu, fie in cateva castronele. Mie mi-a placut aceasta idee de a folosi formele de silicon pentru briose, plus ca astfel si portiile sunt mai mici.

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte de cocos (1 conserva)
  • 1/4 lgt ghimbir (pulbere)
  • 45-50 g gris integral
  • Melinis de pere

INSTRUCTIUNI

  1. Punem toata compozitia din conserva cu lapte de cocos intr-o cratita mica si o asezam pe foc.
  2. Adaugam ghimbirul, amestecam, iar cand laptele incepe sa faca bule, adaugam grisul.
  3. Grisul il adaugam treptat, timp in care amestecam continuu cu telul.
  4. Lasam la fiert 2-3 minute si gustam pentru a vedea daca este fiert. Nu trebuie sa simtim bobitele de gris.
  5. Cand este fiert, il transferam in formele de silicon si il lasam la frigider 1,5-2 ore.
  6. Dupa ce timpul s-a scurs, verificam daca grisul se poate scoate din formele de silicon si le transferam pe o farfurie.
  7. In momentul servirii, punem Melinis de pere peste budinca de gris.
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered