Salată cu spanac, căpșuni, avocado și Melinis

Reteta pregatita de Alina Stan, fondatoarea aromedepoveste.ro

Aceasta salata este numai buna pentru o zi de vara. Nu mai pornim aragazul, nu avem prea multa bataie de cap, ci doar cateva ingrediente si un dressing racoros.

Dressingul l-am facut din zeama de lamaie si Melins de zmeura si va asigur ca va da o savoare deosebita salatei.

V-am mai povestit si in alte postari despre Melinis, un produs romanesc produs in judetul Buzau. Melinisul este o combinatie cu miere si fructe, totul pregatit la o temperatura optima de 35 grade Celsius.

 

INGREDIENTE

  • 50 g baby spanac
  • ½ avocado (70 g)
  • 30 g branza capra
  • 80-100 g capsuni
  • 1,5 lg fulgi migdale
  • 15 g Melinis de zmeura
  • 2-3 lgt zeama lamaie

INSTRUCTIUNI

  • Spalam spanacul, il scurgem bine cu ajutorul unei strecuratori rotative sau il tamponam cu un servetel de hartie si il punem intr-un castron.
  • Curatam si taiem avocado in bucati si il punem peste spanac.
  • Capsunele le spalam, le taiem bucati si le adaugam impreuna cu branza de capra in castron.
  • Tragem la tigaie fara ulei, fulgii de migdale, cat se se rumeneasca putin si ii adaugam si pe ei in castron.
  • Pentru dressing, dizolvam melinisul de zmeura in zeama de lamaie si il punem peste celelalte ingrediente. Amestecam si servim cu placere.