Astha-crema libaneza cu lapte si melinis de trandafir

Reteta pregatita de Alina Stan, fondatoarea aromedepoveste.ro

Reteta de astazi este o combinatie irezistibila care a incantat toata familia.

Aceasta reteta vine de fapt de la un desert servit in restaurantele libaneze, cu felii de banane, fistic si miere, apa de trandafir si portocal, numit Ashta sau Kashta.

Cand am gustat din borcanul cu Melinis de trandafir, gandul mi-a zburat direct la desertul de care va spuneam mai sus, dar in locul feliilor de banane am folosit Melinis de trandafir, accentuand asfel aroma de trandafir a preparatului.

Acestea fiind spune, acum va invit sa va incantati papilele gustative cu acest desert fara zahar, cu arome suave de trandafir combinat cu miere.

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida (eu folosesc Ken de 38% grasime)
  • 45 g amidon de porumb
  • 40 g indulcitor (green sugar)
  • 4 lg apa rece
  • 3-4 lg apa flori de portocal
  • 3-4 lg apa flori de trandafir
  • Melinis de trandafir
  • fistic tocat

INSTRUCTIUNI

  1. Punem laptele impreuna cu frisca la fiert.
  2. In acest timp punem intr-un castron amidonul, indulcitorul si apa si amestecam pentru a dizolva.
  3. Cand laptele si smantana dau semne de fierbere, adaugam amidonul dizolvat cu indulcitorul si amestecam energic cu un tel.
  4. Lasam sa fiarba 2 minute, timp in care continuam amestecarea si adaugam apa de flori de portocal si trandafir.
  5. Transferam imediat crema in recipiente si dam la rece pentru 3 ore.
  6. Cand budinca este rece, punem melinis de trandafir si fistic tocat.
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered