Papanasi fierti cu branza, nuca si melinis de visine – fara zahar
Reteta pregatita de Alina Stan, fondatoarea aromedepoveste.ro
Ce spuneti de o portie de papanasi fierti, cu branza, tavaliti prin nuca coapta si scaldati in miere cu visine? Am folosit branza dulce, gris integral, iar in loc de pesmet am pus nuca coapta.
Sunt deliciosi si potriviti chiar si pentru cei mai mici.
Eu nu am folosit indulcitor sau zahar pentru ca i-am servit cu Melinis de visine, insa in functie de gusturile voastre, puteti pune 1 lingura indulcitor sau zahar pudra in nuca macinata.
Melinis de visine este un preparat care are la baza miere de salcam si visine, avand un gust irezistibil de bun, dulce-acrisor.
INGREDIENTE
- 300 g branza de vaca, dulce si scursa
- 100 g gris integral
- 2 oua
- 1/8 lgt sare
- coaja unei lamaie netratate (data pe razatoare)
- 150 g nuca coapta si macinata
- 1 lg indulcitor green sugar sau zahar (optional)
- Melinis de visine
INSTRUCTIUNI
-
Punem in bolul robotului de bucatarie: branza de vaci scursa, grisul, ouale, sarea, coaja de lamaie si se amesteca.
-
Aluatul obtinut il lasam deoparte aproximativ 30 minute, timp in care grisul absoarbe umiditatea din branza.
-
In acest timp punem nuca la copt in cuptor pentru 5-7 minute la 180°C.
-
Nuca coapta si racita o macinam si o transferam intr-un bol.
-
Peste nuca macinata adaugam indulcitorul sau zaharul pudra. Se poate renunta la indulcitor/zahar, dar asta depinde si de gustul fiecaruia.
-
Punem 2 l apa la fiert cu putina sare.
-
Ne umezim mainile cu apa si facem bilute din alaut, de aproximativ 40g si le punem in apa care fierbe.
-
Le lasam aproximativ 7-8 minute le fiert. Cand sunt fierti, papanasii se vor ridica la suprafata.
-
Ii scoatem cu o spatula si asa fierbinti ii dam prin amestecul de nuca macinata.
-
La servire, punem Melinis de visine, care este miere combinata cu bucati de visine. Un deliciu!