Panna cotta cu miere si sos de portocale

 

Reteta pregatita de Dana Burlacu Visternicu, fondatoarea prajituricisialtele.ro

Reteta este una foarte simpla si rapida. Nici aspectul nu e de neglijat deoarece arata tare bine, chiar elegant as putea spune.

Preparare pas cu pas panna cotta cu miere si sos de portocale

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 400ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura mare miere cu catina Melinis
  • 5g gelatina granule + 50ml apa
  • 2 portocale
  • 50g zahar
  • 1 lingura merisoare pentru decor

Mod de preparare:

Gelatina se pune la hidratat intr-un vas mic si se lasa circa 5 minute.(eu fac operatiunea asta intr-un ibric mic).

Intr-o cratita de inox cu fund dublu se pune la foc mic smantana pentru frisca si se lasa pana se infierbanta (nu trebuie sa fiarba). Se ia de pe foc, se adauga mierea de albine cu catina si se amesteca pana ce se dizolva. Melinisul cu catina 60% are o intensitate de gust si culoare absolut fascinanta.

Eu nu am adaugat deloc zahar, dar daca va place mai dulce mai puteti adauga o lingura de zahar pudra.

Gelatina se pune la inmuiat la bain marie, adica din starea aia densa trebuie transformata in lichid. Nu se face la foc direct si nu se infierbanta deoarece gelatina pierde din proprietati.

Gelatina inmuiata se toarna peste frisca lichida calda, se amesteca si se toarna in cupe/boluri. Din cantitatea asta ies 4-6 portii, depinde cat de mari sunt recipientele.

Cupele cu panna cotta cu miere se dau la frigider si se lasa cca 1 ora.

Sosul de portocale

In timpul asta pregatim sosul de portocale. Dintr-o portocala jumatate scoatem feliute de portocale (preferabil fara pielita). Asta se face cu un cutit subtire si bine ascutit.

Sucul de la jumatate de portocala se amesteca cu zaharul si se pune la foc mic sa fiarba putin. Peste aceasta stoarceti si ce va ramane de la portocala de unde ati scos feliutele. Dupa ce a dat cateva clocote si sosul s-a legat putin se pun feliutele de portocale si se mai lasa cateva clocote, dar nu prea mult deoarece le vrem intregi.

 

Fiecare cupa de panna cotta cu miere va primi cateva feliute de portocala scoase cu grija, apoi sosul ramas se imparte in mod egal.

Desertul se decoreaza cu merisoare sau se lasa asa. Se pastreaza la rece pana la servire.

Este un desert atat de fin si aromat. Mierea de albine cu catina ii da o aroma discreta ce este completata de aciditatea lejera data de portocale.

Sper ca aceasta idee sa va placa si sa testati reteta cat de curand.

Spor la gatit!

Ai fost inscris cu succes
This email has been registered