Budinca rece de gris cu miere

Reteta pregatita de Dana Burlacu Visternicu, fondatoarea prajituricisialtele.ro:

Budinca rece de gris cu miere este un desert rapid, gata in 10 minute. Pentru ca e vara si e foarte cald m-am gandit ca varianta rece e numai buna pentru pentru un strop de racorire.

De multe ori fac genul asta de desert mai mult din ochi, dar acum am cantarit totul ca sa va fie mai usor. Sper sa va inspire sau sa va readuca aminte, pentru ca sunt convinsa ca pentru majoritatea nu este o necunoscuta.

Preparare pas cu pas budinca rece de gris

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 500ml lapte (de vaca, de cocos, soia etc)
  • 75g gris (cca.5 linguri pline)
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 strop sare
  • 4 linguri miere Melinis cu pere

Mod de preparare:

Intr-o craticioara de inox cu fund dublu se pune laptele cu un strop de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie la foc mic. Se poate folosi orice tip de lapte, fie el de vaca sau vegetal.

Cand laptele incepe sa fiarba usor se adauga grisul in ploaie si se amesteca mereu cu telul. Se fierbe cca 1-2 minute si apoi compozitia se pune in cupe mici, castronele sau chiar toata compozitia intr-un singur vas.

Eu am ales sa pun in niste forme de silicon.

Budinca se lasa la racorit apoi se pune in frigider pentru cel putin o ora. La servire trebuie sa fie rece. Asa am gandit-o acum pentru ca este foarte cald. Ea se poate consuma foarte bine si calda.

La servire budinca rece de gris se scoate din forme si va fi completata cu Melinis cu pere sau cu orice altceva in functie de preferinte. Melinisul cu pere este catifelat si fin, o bucurie pentru simturi.

Marca Melinis reuneste mierea pură de salcam sau poliflora cu fructe crude intr-un proces de preparare lent, fara uscare sau fierbere. Acest proces de conservare este desfașurat la o temperatura optima de sub 35˚C, asemenea modului in care albinele transforma, in stup, nectarul în miere.

Genul asta de budinca se poate manca la micul dejun, gustare sau desert. Rezista bine de pe o zi pe alta si poate fi decorata si cu fructe proaspete.

Spor la gatit!

Ai fost inscris cu succes
This email has been registered