fbpx
Loading...

Ce este melinisul

MELINIS este o delicatesă din petale de trandafiri și din fructe crude în miere, creată printr-o metodă unică de preparare lentă, la temperaturi sub 35 ˚C, care păstrează proprietățile fructelor și petalelor, le intensifică parfumul lor natural, și le conferă o savoare cu totul aparte.

Numele vine din alăturarea firească a două repere care ne definesc: mel, cuvântul latin pentru miere, și niș, o formă prescurtată pentru Nișcov, râul pe a cărui vale se află satul nostru.

MELINIS introduce pe piață o categorie nouă și sortimente inspirate de acest loc binecuvântat de natură, de darurile și rosturile sale: MELINIS de trandafiri, de vișine, de gutui, de prune, de cătină, de pere, de afine, de zmeură.

O veste extraordinar de bună pentru iubitorii mierii!

MELINIS este o noutate minunată pentru pasionații mierii și iubitorii de slow-food, și oferă o alternativă mult mai sănatoasă tuturor dulciurilor pe bază de zahăr.

Este o delicatesă plurivalentă: un desert în sine, dar și un ingredient spectaculos în asocieri gastronomice complexe.

Toate ingredientele alese pentru melinisuri sunt naturale, neprocesate și nerafinate industrial.

Povestea noastră

Povestea noastră se scrie pe valea Nișcovului, un afluent al râului Buzău. Valea Nișcovului străbate tihnit o depresiune acoperită de păduri uriașe și străjuită de podgoriile din Dealul Mare. Este o regiune minunată, adăpostită de poluarea marilor șosele și centre industriale, care păstrează tradiția apiculturii, a lucrului cu pământul și animalele, și a traiului aproape de natură. În inima acestor meleaguri frumoase și pline de verdeața am construit, în urmă cu zece ani, casa familiei noastre, plantațiile de trandafiri și apoi atelierele de producție Melinis. Motto-ul nostru, Natura regăsită, exprimă exact gustul acestor locuri.

Ideea creării Melinisului este inspirată de bucuria pregătirii bunătaților din viata de zi cu zi. Ne place să mâncăm sănătos, iubim foarte tare mierea și suntem foarte fericiți când avem pe masă produse locale sau cultivate de noi. Totul a început prin încercarea de a îmbina fructele proaspete cu mierea, din dorința de a obține un dulce sănătos și pur, care să păstreze caracterul elementelor intact. Am experimentat apoi cu petale de la trandafirii de dulceață din grădină, iar rezultatul a fost extraordinar: reușisem să capturăm nu numai savoarea, dar și frumusețea trandafirului în mierea limpede, cu un gust final minunat. Așa s-a născut Melinis.

MELINIS este obținut din fructe si petale de trandafiri crude, cufundate în miere de salcâm, și amestecate delicat pentru omogenizare si deshidratare, la temperaturi sub 35˚C. Tehnologia folosită permite combinarea fructelor și petalelor de trandafiri cu miere, într-o paletă de forme, texturi, arome, gusturi și culori spectaculoase.

Produsele noastre

MELINIS este un dulce complet natural, din petale și fructe proaspete, neprelucrate, în miere de salcâm doar simplu filtrată. Melinis este o categorie nouă de produse; nu este o dulceață și nu este un produs apicol, ci este o creație nouă, realizată printr-o tehnologie inovativă, și inspirată din fascinația pentru darurile naturii.

Metoda de producție lentă, sub 35 ˚C, permite păstrarea proprietăților naturale ale fructelor și petalelor, amplifică parfumul lor natural și le conferă o savoare cu totul aparte. In MELINIS, nuanțele gustului și aromele se suprapun în intensități și registre diferite, oferind o experiență cu totul nouă.

Regăsește miracolul naturii, prin gusturi, arome, textură și culori neașteptat de pure!

Comandă acum!

Atelierele de producție

Micul atelier de producție în care am creat primele Melinisuri, a crescut și s-a transformat într-o hală ultramodernă de 330 mp.

Aici folosim tehnologia proprie pentru a obține cele mai bune rezultate în misiunea noastră de a îmbina fructele și petalele proaspete cu mierea, păstrând materia vegetală intactă atât în ceea ce privește textura, cât și proprietățile, aroma și culoarea, într-o compoziție stabilă pe termen îndelungat. 

Linia de producție include mașini de curățat și porționat fructe, omogenizatoare de preparare amestecuri de miere și fructe, utilaje speciale de dozare și ambalare, și masini de control al umidității și purității aerului.

Mare parte din munca de migală este însa realizată manual.

Furnizorii noștri

Melinis este creat din ingrediente perfect naturale: fructe sau petale de trandafiri culese manual, miere de salcâm, suc de lămâie și lime, plante aromatice precum drușaim, mentă, scorțișoară sau cuișoare.

Când am creat primele melinisuri, am folosit în mod exclusiv miere de salcâm de la apicultorii locali și fructe și petale de trandafiri de la noi din gradină. Chiar și acum, cand realizăm o producție mai mare, ne alegem furnizorii cu mare grijă, tot dintre producatori de tradiție, care garantează calitatea și puritatea ingredientelor.

Petalele de trandafiri din melinisul cu trandafiri provin din propria noastră plantatie de trandafiri de dulceață, și completam necesarul cu fructe proaspete, a căror proveniență respectă principiile sustenabilității și sezonalității.

Unde ne găsești