• Budinca din gris integral, cu cocos si melinis de pere – vegan

    Budinca din gris integral, cu cocos si melinis de pere – vegan

    Reteta pregatita de Alina Stan, fondatoarea aromedepoveste.ro Deja stiti cat de mult imi plac deserturile, asa ca pentru astazi am pregatit o budinca din gris integral, cu cocos si Melinis de pere, un preparat de post. Budinca din gris integral nu contine zahar adaugat, ci doar Melinisul de pere cu care am servit budinca. Am folosit gris integral deoarce cantitatea de fibre pe care o contine...
  • Salată cu spanac, căpșuni, avocado și Melinis

    Salată cu spanac, căpșuni, avocado și Melinis

    Reteta pregatita de Alina Stan, fondatoarea aromedepoveste.ro Aceasta salata este numai buna pentru o zi de vara. Nu mai pornim aragazul, nu avem prea multa bataie de cap, ci doar cateva ingrediente si un dressing racoros. Dressingul l-am facut din zeama de lamaie si Melins de zmeura si va asigur ca va da o savoare deosebita salatei. V-am mai povestit si in alte postari despre Melinis,...
  • Astha-crema libaneza cu lapte si melinis de trandafir

    Astha-crema libaneza cu lapte si melinis de trandafir

    Reteta pregatita de Alina Stan, fondatoarea aromedepoveste.ro Reteta de astazi este o combinatie irezistibila care a incantat toata familia. Aceasta reteta vine de fapt de la un desert servit in restaurantele libaneze, cu felii de banane, fistic si miere, apa de trandafir si portocal, numit Ashta sau Kashta. Cand am gustat din borcanul cu Melinis de trandafir, gandul mi-a zburat direct la desertul de care va spuneam...
  • Papanasi fierti cu branza, nuca si melinis de visine – fara zahar

    Papanasi fierti cu branza, nuca si melinis de visine – fara zahar

    Reteta pregatita de Alina Stan, fondatoarea aromedepoveste.ro Ce spuneti de o portie de papanasi fierti, cu branza, tavaliti prin nuca coapta si scaldati in miere cu visine? Am folosit branza dulce, gris integral, iar in loc de pesmet am pus nuca coapta. Sunt deliciosi si potriviti chiar si pentru cei mai mici. Eu nu am folosit indulcitor sau zahar pentru ca i-am servit cu Melinis de visine,...
  • Panna cotta cu miere si sos de portocale

    Panna cotta cu miere si sos de portocale

      Reteta pregatita de Dana Burlacu Visternicu, fondatoarea prajituricisialtele.ro Reteta este una foarte simpla si rapida. Nici aspectul nu e de neglijat deoarece arata tare bine, chiar elegant as putea spune. Preparare pas cu pas panna cotta cu miere si sos de portocale Ingrediente pentru 4-6 portii: 400ml smantana pentru frisca 1 lingura mare miere cu catina Melinis 5g gelatina granule + 50ml apa 2 portocale...
  • Orez cremos cu lapte

    Orez cremos cu lapte

    Reteta pregatita de Dana Burlacu Visternicu, fondatoarea prajituricisialtele.ro: Orez cremos cu lapte sau orez cu lapte mai lichid? Asta e intrebarea zilei, o curiozitate de food blogger. Mie imi plac ambele variante, depinde de momentul in care le pregatesc si ce vreau sa insemne. Daca pregatesc seara il prefer pe cel mai lichid, cu mult lapte si orez fiert in apa, daca vreau un orez la...
  • Budinca rece de gris cu miere

    Budinca rece de gris cu miere

    Reteta pregatita de Dana Burlacu Visternicu, fondatoarea prajituricisialtele.ro: Budinca rece de gris cu miere este un desert rapid, gata in 10 minute. Pentru ca e vara si e foarte cald m-am gandit ca varianta rece e numai buna pentru pentru un strop de racorire. De multe ori fac genul asta de desert mai mult din ochi, dar acum am cantarit totul ca sa va fie mai...
  • Mere coapte cu miere si inghetata

    Mere coapte cu miere si inghetata

    Reteta pregatita de Dana Burlacu Visternicu, fondatoarea prajituricisialtele.ro: Intr-o zi  calda de toamna am creat un desert de sezon: mere coapte cu miere si inghetata. Toate aceste ingrediente se completeaza de minune, mai ales ca nu am folosit deloc zahar. Am pornit de la o fotografie de pe Pinterest si m-a incantat acest gen de mere coapte in stil Hasselback. Bineinteles ca si nuca rumenita intregeste...
  • Papanasi fierti din branza de vaci cu pesmet

    Papanasi fierti din branza de vaci cu pesmet

    Reteta pregatita de Dana Burlacu Visternicu, fondatoarea prajituricisialtele.ro:De foarte mult timp imi doream sa incerc reteta de papanasi fierti din branza de vaci. Asta pentru ca eu am crescut cu acei papanasi prajiti si apoi tavaliti prin smantana si dulceata, iar metoda prin fierbere ma intriga putin. Oricum am aflat destul de tarziu de ea.Initial mi s-a parut cam ciudatica, dar acum ca am testat...

Melinis și-a propus să aducă în bucătăria ta savori unice, naturale, cu ajutorul cărora să obții preparate delicioase sau delicii pentru suflet, așa cum le mai numim noi. Fiecare borcan de Melinis este 100% natural, astfel că niciun sortiment nu conține zahăr, sursa de zaharuri fiind doar cea oferită de mierea pură, fie de salcâm, fie polifloră în cazul cremelor tartinabile. Melinisurile, fiind produse cu totul noi, au nevoie sa fie descoperite si sa fie puse in contexte noi, de catre oameni cu dorinta de a experimenta si a oferi gusturi, senzatii deosebite. Mierea si procesarea lenta la temperatura joasa amplifica savoarea naturala a fructelor, uimind prin prospetimea aromelor si a gustului. Rețetele propuse vor fi adorate de cei mici și îndrăgite de adulți, în egală măsură, datorită consistenței și savorii oferite de fiecare Melinis în parte, indiferent că alegi să îl folosești ca topping în rețetele preferate de biscuiți cu ovăz și fructe, în rețetele de clătite ori ca îndulcitor pentru sucuri și smoothie-uri. Indiferent de preferințele tale, gama variată de sortimente Melinis este suficient de versatilă pentru a se integra în stilul tău de viață alimentar, îți va asigura multi din nutrienții de care ai nevoie și va fi ajutorul tău de nădejde în bucătărie, atunci când vrei să prepari rețete savuroase pentru cei dragi.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor
Ai fost inscris cu succes
This email has been registered